Λύθηκαν τα προβλήματα της McLaren

Gazzetta team
Λύθηκαν τα προβλήματα της McLaren
Το Γκραν Πρι της Αυστραλίας είναι το πρώτο πραγματικό τεστ για την McLaren, με τον Έρικ Μπουλιέρ να τονίζει πως τα προβλήματα έχουν λυθεί.

Δύο τετραήμερα ταλαιπωρίας πέρασαν οι άνθρωποι της McLaren στην Βαρκελώνη, κατά τις επίσημες δοκιμές της ομάδας, ενόψει της πρεμιέρας του φετινού πρωταθλήματος, το προσεχές Σαββατοκύριακο. Τα προβλήματα αξιοπιστίας του νέου μονοθεσίου που κινείται από το μηχανικό σύνολο της Renault φέτος, ήταν στην ημερήσια διάταξη και από τις οκτώ ημέρες δοκιμών, οι Φερνάντο Αλόνσο και Στόφελ Βαντούρν κατάφεραν να κάνουν ικανοποιητικά χιλιόμετρα μόνο τις τρεις.

Λίγο πριν την έναρξη της χρονιάς όμως στη Μελβούρνη, ο Έρικ Μπουλιέρ, φρόντισε να καθησυχάσει τους φίλους της ομάδας, τονίζοντας πως: «Όλα τα προβλήματα που αντιμετωπίσαμε στις δοκιμές ξεπεράστηκαν στο εργοστάσιο. Γίνεται πολλή δουλειά πίσω από τις… κουρτίνες και δεν αφήνουμε καμία πέτρα που να μη σηκώσουμε στην αναζήτηση για να βγάλουμε την καλύτερη δυνατή απόδοση του μονοθεσίου μας από τον πρώτο κιόλας αγώνα».

Στο ίδιο μήκος κύματος ήταν και ο Αλόνσο, ο οποίος εμμέσως, πλην σαφώς, αναγνώρισε πως οι άνθρωποι της McLaren δεν γνώριζαν όλα όσα χρειάζονταν, κατά τις δοκιμές, ώστε να λειτουργεί το μονοθέσιο αποτελεσματικά. «Το μονοθέσιό μας έδειξε πολλές δυνατότητες στις δοκιμές και παρά το ότι γνωρίζουμε πως έχουμε πολλή δουλειά μπροστά μας, μπορώ να πω πως έχουμε μάθει πλέον πολλά στοιχεία του νέου πακέτου που έχουμε στη διάθεσή μας και πως αυτά θα λειτουργήσουν συνδυαστικά για να αποδώσουν». Ο Ισπανός είπε χαρακτηριστικά πως η πρώτη μεγάλη δοκιμή είναι αυτής της εβδομάδας στην Αυστραλία.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!