Xρονιά χωρίς αύριο το 2018 για τον Μπότας

Gazzetta team
Xρονιά χωρίς αύριο το 2018 για τον Μπότας
Ο Φινλανδός δεν κατάφερε πέρυσι να απειλήσει σοβαρά τον Χάμιλτον και οι επίδοξοι αντικαταστάτες του τον περιμένουν στη γωνία. Εκτός και αν κάνει την υπέρβαση!

Είναι γνωστό, ότι οι πιο αδυσώπητες μονομαχίες στη Formula 1 γίνονται μεταξύ των οδηγών της ίδιας ομάδα, καθώς –υποτίθεται ότι- έχουν στη διάθεσή τους το ίδιο υλικό, άρα όποιος επικρατεί, αποδεικνύει ότι είναι ικανότερος πιλότος. Είναι επίσης γνωστό, ότι ο Μπότας ξεκίνησε πέρυσι την παρθενική του σεζόν στη Mercedes ως αουτσάιντερ απέναντι στον -τέσσερις φορές πλέον- Παγκόσμιο Πρωταθλητή της Formula 1, τον Λιούις Χάμιλτον. Γι αυτό και δεν τον κατηγόρησε κανένας, όταν έχασε κατά κράτος τη μάχη απέναντι στον τέσσερις φορές Παγκόσμιο Πρωταθλητή της Formula 1.

Παιχνίδι από παντού στη Novibet με κινητό και τάμπλετ.

Εφέτος όμως ο Φινλανδός βρίσκεται κάτω από μεγάλη πίεση και καλείται να αποδείξει την αξία του νικώντας στην εσωτερική μονομαχία με τον Βρετανό ή προβάλλοντας τουλάχιστον αντίσταση μέχρι το τέλος της σεζόν και διεκδικώντας το πρωτάθλημα. Όπως δήλωσε χαρακτηριστικά ο διευθυντής της ομάδας της Mercedes, Τότο Βολφ, «ο Μπότας πρέπει να επιτεθεί με επιτυχία στον Λιούις. Μόνον αν τα καταφέρει, θα ανήκει στους σπουδαίους οδηγούς. Αν όχι, θα το καταλάβει. Δεν υπάρχει πλέον καμία δικαιολογία».

Πίσω από αυτή τη δήλωση, κρύβεται η έμμεση απειλή, ότι σε περίπτωση αποτυχίας του Βαλτέρι Μπότας δεν πρόκειται να ανανεωθεί το συμβόλαιό του με τη Mercedes, που λήγει στα τέλη της χρονιάς. Ως υποψήφιος αντικαταστάτης του Φινλανδού οδηγού φέρεται ένας εκ των Ρικιάρντο και Οκόν.

Ο ίδιος ο Μπότας απαντά σε αυτές τις φήμες επαναλαμβάνοντας μία δήλωση, την οποία είχε πρωτοπεί πριν περίπου ένα χρόνο και ισοδυναμεί με πρόκληση απέναντι στον μεγάλο του αντίπαλο: «Γνωρίζω, ότι μπορώ να νικήσω τον Λιούις. Και ο Νίκο Ρόσμπεργκ χρειάστηκε αρκετά χρόνια, πριν το καταφέρει. Δεν είναι λοιπόν αδύνατον.»

Το 2017 σημείωσε ο Μπότας 3 νίκες έναντι 9 του Χάμιλτον, που κατέκτησε τελικά και το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα. Μάλιστα ο 28χρονος οδηγός κατατάχθηκε τελικά τρίτος στη συνολική βαθμολογία των οδηγών, πίσω από τον δεύτερο Φέτελ με Ferrari και πέντε νίκες την περυσινή σεζόν.

Πάντως η αντίστροφη μέτρηση για το εφετινό Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Formula 1 ξεκίνησε και σε λίγες ημέρες θα γνωρίζουμε περισσότερα! Στο τέλος της σεζόν ο Μπότας είτε θα καθιερωθεί στη Mercedes είτε θα «υποβιβαστεί» σε μία μικρότερη ομάδα χάνοντας έτσι την ευκαιρία της ζωής του.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!