Κόντρα Ferrari – McLaren εκτός πίστας

Gazzetta team
Κόντρα Ferrari – McLaren εκτός πίστας
Η αποχώρηση στελέχους της FIA για την Ferrari, οδηγεί σε παράπονα της McLaren για αθέτηση συμφωνία κυρίων μεταξύ των ομάδων.

Η McLaren κατηγορεί ευθέως την Ferrari για αθέτηση συμφωνία κυρίων μεταξύ των ομάδων της Formula 1, μετά την ανακοίνωση πρόσληψης του Λορέντ Μεκίες, πρώην στελέχους της FIA. O Μεκίες ήταν μέχρι πρότινος υπεύθυνος ασφαλείας της Διεθνούς Ομοσπονδίας και αναπληρωτής αλυτάρχης των αγώνων, αλλά αποχώρησε για να εργαστεί στην Ferrari από τις 20 Σεπτεμβρίου και μετά.

Το διάστημα αυτό, σύμφωνα με την McLaren, δεν είναι αρκετό και ο Έρικ Μπουλιέρ, αναφερόμενος στο ζήτημα τόνισε ότι πριν περίπου ένα χρόνο όλες οι ομάδες είχαν συμφωνήσει πως θα έπρεπε να περάσουν τουλάχιστον 12 μήνες προκειμένου κάποιο στέλεχος της FIA να μετακινηθεί σε ομάδα.

Ο λόγος για αυτό είναι φυσικά η τεχνογνωσία των στελεχών που εργάζονται για τη FIA, η οποία έτσι μεταφέρεται σε μια ομάδα. Το διάστημα των 12 μηνών θεωρήθηκε από όλους ικανοποιητικό προκειμένου να μην συντρέχει λόγος ανησυχίας, ωστόσο «H Ferrari «έσπασε» αυτή τη συμωνίακυρίων και η FIA δεν έκανε κάτι για να την εφαρμόσει», ήταν τα χαρακτηριστικά λόγια του Έρικ Μπουλιέρ.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!