Τεχνικός σύμβουλος της FIA αναλαμβάνει ο Νικόλας Τομπάζης

Gazzetta team
Τεχνικός σύμβουλος της FIA αναλαμβάνει ο Νικόλας Τομπάζης
Ο Νικόλας Τομπάζης θα εμφανιστεί στις αυριανές δοκιμές της Formula 1 στη Βαρκελώνη ως τεχνικός σύμβουλος της FIA για το πρωτάθλημα.

Έναν οικουμενικό ρόλο, για πρώτη φορά στην καριέρα του, αναλαμβάνει ο Νικόλας Τομπάζης, ο οποίος μέχρι το 2014 ήταν στην κορυφή της ιεραρχίας του τμήματος σχεδιασμού της Ferrari. Ο Έλληνας μηχανικός αναλαμβάνει τεχνικός σύμβουλος της FIA για όλο το πρωτάθλημα, με τις λεπτομέρειες για τον ρόλο του να αναμένονται μέσα στις επόμενες ημέρες.

Ο Τομπάζης που απολύθηκε από την Ferrari το 2014 στο πλαίσιο του ξεκαθαρίσματος της ομάδας εκείνη την εποχή, βρέθηκε στην ομάδα της Manor στη συνέχεια και μέχρι το 2016, όταν έκλεισε το τμήμα αεροδυναμικής της εταιρείας. Στην συνέχεια ανέλαβε τεχνικός σύμβουλος στην FOM και πλέον θα εργάζεται για την Διεθνή Ομοσπονδία, υπό την αιγίδα της οποίας διεξάγεται το πρωτάθλημα της Formula 1.

Με δεδομένο πως ο Τομπάζης αντικαθιστά, στην ουσία, τον Μαρτσιν Μπαντκόφσκι, ο ρόλος του αναμένεται να είναι κομβικός για την πορεία και την εξέλιξη του πρωταθλήματος, καθώς οι αρμοδιότητες του Μπαντκόφσκι ήταν η συνεργασία και ο έλεγχος της νομιμότητας των μονοθεσίων σε θέματα αεροδυναμικής. Ασφαλώς αυτό είναι το υψηλότερο πόστο που αναλαμβάνει Έλληνας στην FIA και την Formula 1!

Πηγή: Formulapassion.it - Δημήτρης Παπαδόπουλος

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!