"Μίλησε" ο πρωταθλητής (pics & vid)

Gazzetta team
"Μίλησε" ο πρωταθλητής (pics & vid)
Ο Λιούις Χάμιλτον σημείωσε την καλύτερη επίδοση του πρώτου τετραημέρου δοκιμών με έναν εξαιρετικό χρόνο στη σημερινή τελευταία ημέρα στη Βαρκελώνη.

Ολοκληρώθηκαν τα πρώτα επίσημα δοκιμαστικά της Formula 1 για το 2018 στην πίστα της Βαρκελώνης, τα οποία ήταν μάλλον πιο χειμερινά από όσο περίμεναν οι ομάδες και οι οδηγοί. Στην σημερινή, τέταρτη και τελευταία ημέρα ο Λιούις Χάμιλτον εμφανίστηκε αποφασισμένος να δει κατά πόσο ταχύτερο είναι το νέο μονοθέσιο της Mercedes σε σχέση με το περσινό.

Ο Βρετανός πρωταθλητής, είχε κάνει μόλις 25 γύρους, συνολικά, τις τρεις πρώτες ημέρες και μάλιστα με το περσινό μονοθέσιο, καθώς την W09 την είχε στη διάθεσή του για πρώτη φορά μόλις στο τελευταίο απόγευμα των δοκιμών. Αυτό ωστόσο δεν τον εμπόδισε να κινηθεί ταχύτατα και να σημειώσει επίδοση στο 1:19.333, που ήταν και η καλύτερη και των τεσσάρων ημερών.

Πίσω του, με διαφορά μισού δευτερολέπτου και ο μοναδικός άλλος οδηγός που κατάφερε να πέσει κάτω από το 1:20 ήταν ο Στόφελ Βαντούρν, ο οποίος συμπλήρωσε 110 γύρους με την McLaren. Αντίστοιχες… αντοχές είχε και ο Σεμπάστιαν Φέτελ με την Ferrari που γύρισε την πίστα του Μοντμελό 120 φορές. Σημείωσε 1:20.241, αλλά με την παρακαταθήκη του 1:19.673 της τρίτης, έχει σημειώσει ουσιαστικά τον δεύτερο καλύτερο χρόνο στο σύνολο.

Η τέταρτη ημέρα ήταν κακή για την Red Bull καθώς ο Μαξ Φερστάπεν κατέληξε στην αμμοπαγίδα και δεν μπόρεσε να συνεχίσει πλέον των 35 γύρων, χωρίς μάλιστα να διευκρινιστεί και ποιο ήταν ακριβώς το πρόβλημα του μονοθεσίο. Η έκπληξη ήρθε από τον Κέβιν Μάγκνουσεν με την Haas που σταμάτησε το χρονόμετρο στο 1:20.317 έπειτα από 96 γύρους και προσέφερε πολύτιμα δεδομένα στην ομάδα του.

Το μεγάλο ζήτημα όλων των ημερών πάντως ήταν οι επιλογές των ελαστικών που συνδέονται φυσικά και με τις επιδόσεις και με την συνολική εικόνα του πρώτου τετραημέρου. Η διαθέσιμη για φέτος, πολύ μαλακή γόμα, ήταν αυτή που θεωρητικά χάρισε στον Βαντούρν την σημερινή εξαιρετική του επίδοση, ενώ και ο Φέτελ τους καλούς του χρόνους τους έκανε με μαλακά ελαστικά.

Πάντως ο Έρικ Μπουλιέρ αναφερόμενος στα ελαστικά τόνισε ότι στις συνθήκες που επικρατούσαν αυτές τις ημέρες, τα ενδιάμεσα ελαστικά ήταν εκείνα που ήταν αποδοτικά και όχι τα μαλακά ή τα πολύ μαλακά.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!