Η Renault παρουσίασε… άλλο μονοθέσιο!

Gazzetta team
Η Renault παρουσίασε… άλλο μονοθέσιο!
Μόνο τα χρώματα και τα σχέδια του νέου μονοθεσίου ήθελε η Renault να δούμε από την παρουσίασή του καθώς οι ουσιαστικές αλλαγές έρχονται.

Μετά το τέλος των δοκιμών και λίγο πριν την πρεμιέρα της Μελβούρνης θα είμαστε σε θέση να έχουμε σαφή εικόνα για τις αλλαγές που έχουν γίνει φέτος στην Renault R.S.18. Τουλάχιστον αυτό δήλωσε ο διευθυντής της γαλλικής ομάδας, Σιρίλ Αμπιτεμπούλ, απαντώντας ουσιαστικά σε διάφορα σχόλια στο ίντερνετ για το νέο μονοθέσιο.

«Διαβάζω σε φόρουμ σχόλια για το νέο μονοθέσιο», είπε ο Αμπιτεμπούλ και συμπλήρωσε «Και βλέπω προσπάθειες να ανιχνεύσουν κάποιοι αλλαγές σε σχέση με πέρσι. Λοιπόν, οι ψηφιακές εικόνες που παρουσιάσαμε αυτή την εβδομάδα ήταν στην ουσία για να δείξουμε το νέο σχέδιο και τα χρώματα του μονοθεσίου. Δεν μπορεί να θεωρηθεί αντιπροσωπευτικό αυτού που θα δούμε στην πίστα».

''Εδώ παίζεις στην έδρα σου και με Cash Out* '' *Ισχύουν Όροι και Προυποθέσεις

Όπως παραδέχτηκε ο Γάλλος, μόνο όταν ολοκληρωθούν και οι δύο επίσημες δοκιμές (η πρώτη ξεκινά τη Δευτέρα στη Βαρκελώνη και η δεύτερη από τις 6 έως τις 9 Μαρτίου στην ίδια πίστα) θα υπάρχουν στο μονοθέσιο ορατές οι αεροδυναμικές επιλογές που έχουν γίνει για τη φετινή χρονιά. Αυτό βέβαια δεν αφορά μόνο την Renault αλλά πιθανώς και άλλες ομάδες, χωρίς ωστόσο να χρειάζεται να το παραδεχτούν κιόλας. Κάπως έτσι εξάλλου προκύπτουν και σημαντικές διαφορές από μονοθέσιο σε μονοθέσιο κατά τις παρουσιάσεις. Σε ένα σπορ όμως που η κατασκοπεία αγγίζει τα επίπεδα του «Ψυχρού Πολέμου» πως είναι δυνατόν να περιμένουμε κάτι διαφορετικό;

Για τον Αμπιτεμπούλ ωστόσο παίζουν ρόλο και όσα δεν φαίνονται έτσι και αλλιώς. «Ο κινητήρας και η ψύξη του, το κιβώτιο, η ανάρτηση… Υπάρχουν και πράγματα που σαφώς έχει γίνει πρόοδος σε σχέση με πέρσι, αλλά σαφώς δεν είναι εμφανή σε μονοθέσιο».

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!