Η FIA μας δείχνει τις δοκιμές του Halo (vid)

Gazzetta team
Η FIA μας δείχνει τις δοκιμές του Halo (vid)
Ένα σύντομο video ώστε να ενισχύσει την παρουσία του Halo δημοσίευσε η FIA, έπειτα από τα πολλά αρνητικά σχόλια που δέχεται το υποχρεωτικό προστατευτικό.

Την παραδοσιακή μέθοδο του σοκ ακολουθεί η FIA στο μονόλεπτο video που δημοσίευσε ώστε να μας παρουσιάσει τη χρησιμότητα του Halo, του υποχρεωτικού προστατευτικού που θα φέρουν φέτος όλα τα μονοθέσια της Formula 1. Στο video εμφανίζονται ουκ ολίγα ατυχήματα από το παρελθόν της Formula 1 κατά τα οποία τα μονοθέσια ανατρέπονται ή συγκρούονται με τρόπους που θα μπορούσαν να είναι επικίνδυνοι για το κεφάλι του οδηγού.

Βέβαια δεν υπάρχει καμία εικόνα ή αναφορά στο ατύχημα από το οποίο ξεκίνησε με θέρμη η μελέτη γύρω από κάποιου είδους προστατευτικό για τον οδηγό και αυτό είναι του Φελίπε Μάσα στην Ουγγαρία το 2009. Επίσης παρουσιάζονται και ορισμένα από τα άλλα προστατευτικά που δοκιμάστηκαν και αφορούσαν κυρίως τζάμι, ενώ το κυριότερο ίσως είναι πως μας δείχνει και μια εικόνα από τις δοκιμές πρόσκρουσης του Halo. Για τις συγκεκριμένες δοκιμές πριν λίγο καιρό ο μηχανικός της McLaren, Ματ Μόρις είχε δηλώσει πως ήταν τρομακτικές και από μια μικρή γεύση που παίρνουμε από το video, δεν μπορούμε παρά να συμφωνήσουμε.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!