Αποκαλυπτήρια για την Ferrari F1 του 2018 (pics&vids)

Gazzetta team
Αποκαλυπτήρια για την Ferrari F1 του 2018 (pics&vids)
Η Ferrari παρουσίασε το 64ο μονοθέσιό της για τη Formula 1 με τις απαραίτητες αλλαγές ώστε να αξιοποιηθούν τα δεδομένα από την περσινή χρονιά.

Στην πιο πλήρη και επαγγελματική παρουσίαση της φετινής χρονιάς, η Ferrari αποκάλυψε στο κοινό την SF71H, το 64ο μονοθέσιο στην ιστορία της, που δημιουργείται για το πρωτάθλημα της F1. Το μονοθέσιο της Σκουντερία είναι το πιο διαφορετικό από όσα έχουμε δει ενόψει της φετινής χρονιάς και αυτό γιατί οι μηχανικοί της ομάδας φαίνεται να έχουν κάνει διαφορετικές επιλογές όσον αφορά τα πλαϊνά αεροδυναμικά βοηθήματα.

Από την Ferrari ανακοίνωσαν πως όλα τα δεδομένα της προηγούμενης χρονιάς έχουν αξιοποιηθεί στο μέγιστο ή τουλάχιστον έχει γίνει προσπάθεια για αυτό, ώστε το μονοθέσιο να είναι ακόμη πιο ανταγωνιστικό φέτος. Οι βασικές αλλαγές έχουν να κάνουν με την αξιοπιστία του κινητήρα καθώς πλέον οι ομάδες θα έχουν στη διάθεσή τους τρία μηχανικά σύνολα που θα μπορούν να χρησιμοποιήσουν χωρίς να τιμωρηθούν, ενώ όλα τα μονοθέσια θα έχουν ακόμη φαρδύτερα ελαστικά.

Στην Σκουντερία διαφοροποίησαν ακόμη τις αναρτήσεις με βάση τα όσα διαπίστωσαν από την προηγούμενη, πρώτη χρονιά μα φαρδιά ελαστικά, ενώ δεν έκρυψαν πως έριξαν μεγάλο βάρος στην αεροδυναμική του μονοθεσίου. Εκεί προφανώς εντάσσεται και το «ιδιότυπο» T-Wing που έχουν τοποθετήσει πίσω και κάτω στο κάλυμμα του κινητήρα. Επιλογή που επίσης δεν έχουμε δει μέχρι στιγμής από άλλη ομάδα.

To νέο μονοθέσιο της Ferrari, είναι κόκκινο εξ ολοκλήρου, καθώς η απουσία της Santander ως χορηγός έπειτα από εννέα χρόνια, αφαιρεί ουσιαστικά και όποια λευκά σημεία τοποθετούνταν κατά καιρούς στην Σκουντερία. Αντιστοίχως κόκκινο είναι και το Halo που μοιάζει πάρα πολύ με αυτό της Alfa Romeo Sauber, καθώς διαθέτει αεροδυναμικό βοήθημα και είναι σχεδιασμένο με ακμές και όχι γυμνό, όπως για παράδειγμα στην Mercedes. Βεβαίως όλα αυτά πιθανώς να αλλάξουν στην πορεία της χρονιάς.

Η Ferrari SF71H θα είναι στη διάθεση του Σεμπάστιαν Φέτελ προκειμένου ο πρώην πρωταθλητής να μπορέσει να πάρει ακόμη περισσότερες από τις 5 νίκες που πήρε στο περσινό πρωτάθηλμα και του Κίμι Ράικονεν, ο οποίος όπως έχει δηλώσει ο Μαρκιόνε θα έχει πιθανότατα την τελευταία του ευκαιρία να επιστρέψει σε ανταγωνιστική φόρμα.

Δείτε επίσης:

Η πρώτη παρουσίαση του 2018 είναι της Haas (vid)

Αυτή είναι η νέα Williams (vid)

H νέα Renault R.S. 18 είναι εδώ! (pics&vids)

Αποκάλυψη για το φετινό μονοθέσιο της Alfa Romeo στη Formula 1 (pics)

Αυτή είναι η νέα Red Bull του Φερστάπεν και του Ρικιάρντο (pics)

Mercedes W09, το πιο εξελιγμένο μονοθέσιο της F1 (pics&vid)

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!