Mercedes W09, το πιο εξελιγμένο μονοθέσιο της F1 (pics&vid)

Gazzetta team
Mercedes W09, το πιο εξελιγμένο μονοθέσιο της F1 (pics&vid)
H Mercedes παρουσίασε την W09 EQ Power+, το μονοθέσιο με το οποίο οι Χάμιλτον και Μπότας θα προσπαθήσουν να φέρουν τον πέμπτο συνεχόμενο τίτλο στην ομάδα.

Ενθουσιασμένοι παρουσίασαν το νέο μονοθέσιο της Mercedes F1, ο διευθυντής της ομάδας, Τότο Βολφ και οι δύο οδηγοί, Λιούις Χάμιλτον και Βάλτερι Μπότας. Ενθουσιασμός που προκύπτει από το γεγονός πως όλοι μαζί τόνισαν ότι αυτό είναι το πιο εξελιγμένο μονοθέσιο που έχουν φτιάξει ποτέ.

Παρόλα αυτά όπως σημείωσε ο Βολφ, δεν έγιναν και πολλές δραματικές αλλαγές σε σχέση με πέρσι. Ούτως η άλλως η W08 ήταν το ταχύτερο μονοθέσιο, όταν δούλευε σωστά τουλάχιστον και ακριβώς για αυτό το λόγο δεν χρειαζόταν να αλλαχτούν πολλά σημεία του. Αντιθέτως όφειλαν όλοι να διατηρήσει εκείνα στα οποία υπερείχε.

Η… ντίβα, όπως αποκαλούν το μονοθέσιο στην ομάδα, ακριβώς γιατί δεν δούλευε πάντα σωστά, αλλά όποτε «ήθελε», έχει αλλάξει ελάχιστα σε χρωματισμούς. Το Halo στην περίπτωση της Mercedes W09 EQ Power+, όπως είναι το πλήρες όνομά, μοιάζει μεγαλύτερο από κάθε άλλη ομάδα, αλλά ίσως είναι και η εικόνα που παρουσιάζουν οι φωτογραφίες, ενώ τα πλαϊνά αεροδυναμικά βοηθήματα είναι και εδώ εμφανή και χαρακτηριστικά. Επίσης μοναδική διαφοροποίηση σε σχέση με τα υπόλοιπα μονοθέσια που έχουμε δει μέχρι τώρα είναι τα δύο χοντρά flaps εκατέρωθεν της εισαγωγής του κινητήρα.

Όσον αφορά τους οδηγούς της ομάδας ο Λιούις Χάμιλτον αρκέστηκε να δηλώσει πως ανυπομονεί να επιστρέψει στη δράση, ενώ ο Βάλτερι Μπότας ήταν σαφώς πιο εκδηλωτικός λέγοντας πως κάνει τον οποιοδήποτε να νιώθει ξεχωριστός όταν οδηγεί ένα τέτοιο μονοθέσιο.

Δείτε επίσης:

Η πρώτη παρουσίαση του 2018 είναι της Haas (vid)

Αυτή είναι η νέα Williams (vid)

H νέα Renault R.S. 18 είναι εδώ! (pics&vids)

Αποκάλυψη για το φετινό μονοθέσιο της Alfa Romeo στη Formula 1 (pics)

Αυτή είναι η νέα Red Bull του Φερστάπεν και του Ρικιάρντο (pics)

Αποκαλυπτήρια για την Ferrari F1 του 2018 (pics&vids)

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!