Αυτή είναι η νέα Red Bull του Φερστάπεν και του Ρικιάρντο (pics)

Gazzetta team
Αυτή είναι η νέα Red Bull του Φερστάπεν και του Ρικιάρντο (pics)
Η Red Bull αποκάλυψε με το νέο της μονοθέσιο RB14 «το όπλο», με το οποίο θα επιδιώξει να εκθρονίσει τη Mercedes από την κορυφή του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος της Formula 1.

Νωρίτερα από ποτέ παρουσίασε η Red Bull το νέο της μονοθέσιο για την αγωνιστική σεζόν του 2018. Το αυτοκίνητο απεικονίζεται –προς το παρόν- με ειδικούς χρωματισμούς, ώστε να παραμένουν μυστικές οι σχεδιαστικές αλλαγές του σε σχέση με το προηγούμενο, ενώ για τη βελτίωση της αεροδυναμικής του συνέβαλε καθοριστικά ο Άντριαν Νιούι.

«Το αυτοκίνητο είναι πολύ όμορφο, μακάρι να είναι και γρήγορο. Δυστυχώς έχει και αυτό το Halo, που είναι πραγματικά απαίσιο. Ελπίζουμε όμως, ότι θα είναι ένα βήμα προς τα εμπρός και κυρίως γρήγορο από την αρχή της σεζόν και όχι όπως τον προηγούμενο χρόνο, που τρέχαμε να καλύψουμε το χαμένο έδαφος. Αυτό είναι για εμάς το σημαντικότερο», δήλωσε ο Μαξ Φερστάπεν.

Αισιόδοξος εμφανίστηκε και ο Ρικιάρντο, ο οποίος ανέφερε τα εξής: «Πιστεύω, ότι αυτή τη χρονιά θα παλέψουμε συχνότερα με τη Mercedes και τη Ferrari. Και αν συμπεριφερθεί το αυτοκίνητο στην πίστα, όπως στους προσομειωτές, τότε θα κάνουμε μία καλύτερη εμφάνιση στον αγώνα της Μελβούρνης και θα παλέψουμε για μία θέση στο βάθρο».

Καθοριστικό ρόλο θα παίξουν πάντως οι κινητήρες της Renault. Οι Γάλλοι είναι πιθανόν να συνεργάζονται εφέτος για τελευταία χρονιά με την αυστριακή ομάδα μετά τις διαμάχες μεταξύ τους, ενώ η θυγατρική της Red Bull, η Toro Rosso, προμηθεύεται ήδη κινητήρες από τη Honda, κάτι που δεν αρέσει στη Renault. Επίσης, από εφέτος επιτρέπονται μόνον τρεις κινητήρες αντί τεσσάρων κατά τη διάρκεια της σεζόν και θα πρέπει να γίνουν τα μοτέρ της Renault σαφώς πιο αξιόπιστα σε σχέση με πέρυσι. Να θυμίσουμε, ότι το 2017 είχε ο Φερστάπεν πολλές εγκαταλείψεις λόγω μηχανικών προβλημάτων.

Υπάρχει εξάλλου και ο κίνδυνος, να εμφανιστεί η Mercedes ακόμη δυνατότερη σε σχέση με πέρυσι, οπότε θα εξανεμιστεί οποιαδήποτε αναβάθμιση του κινητήρα της Renault. Γι αυτόν ακριβώς τον λόγο, δίνει η Red Bull εφέτος μεγάλη σημασία στην αεροδυναμικότητα των νέων μονοθεσίων της, ώστε να είναι ανταγωνιστικά με τις Mercedes και Ferrari.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!