Ακούστε όλους τους κινητήρες της F1 (vids)

Gazzetta team
Ακούστε όλους τους κινητήρες της F1 (vids)
Φέτος για κάποιον λόγο όλες οι ομάδες αποφάσισαν να μας προσφέρουν τον ήχο από την πρώτη… μίζα των κινητήρων της F1. Ας την ακούσουμε!

Το νέο φετινό trend, όπως αποδεικνύεται, στην Formula 1 είναι τα video με τους κινητήρες των ομάδων να τίθενται για πρώτη φορά σε λειτουργία. Κάπως έτσι αρκετά πριν την εκκίνηση του πρωταθλήματος ή ακόμη και των επίσημων δοκιμών είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε τι να περιμένουμε από πλευράς ήχου.

Οι περισσότερες ομάδες μπήκαν στη διαδικασία να δημοσιεύσουν video από τη συγκεκριμένη διαδικασία, με την Mercedes να κάνει το ξεκίνημα, στήνοντας μάλιστα και μια γιορτή γύρω από αυτό. Από εκεί και πέρα ακολούθησε η Ferrari σε ένα video που δεν ήταν όμως επίσημο, έτσι δεν μπορούμε να την κατηγορήσουμε ούτε για την ποιότητά του ήχου, ούτε για οτιδήποτε άλλο. Τον κινητήρα της Ferrari πάντως τον ακούσαμε πολύ καλύτερα στο επίσημο video της Alfa Romeo Sauber το οποίο ακολούθησε και δημοσιεύτηκε στο Twitter, ενώ στην πορεία προστέθηκε και ο κινητήρας της Honda μέσω της Toro Rosso και εκείνος της Renault μέσω της McLaren.

Οι κινητήρες είναι ένα από τα σημαντικότερα στοιχεία των φετινών μονοθεσίων καθώς κρίνεται η αξιοπιστία τους και η αντοχή τους όσο πότε. Βάσει κανονισμών κάθε ομάδα δικαιούται μόλις τρεις κινητήρες σε όλη τη διάρκεια της περιόδου και θα τιμωρείται για οποιαδήποτε μονάδα χρησιμοποιήσει πάνω από αυτό το όριο.

Εκτός των παρουσιάσεων πάντως που ξεκίνησαν με την Haas και την Williams, οι ήχοι των κινητήρων είναι και το μοναδικό που προσφέρει λίγη από τη δράση που θα αρχίσουμε να βλέπουμε από τις 26 Φεβρουαρίου και έπειτα, όταν θα αρχίσουν δηλαδή οι επίσημες δοκιμές την πίστα της Βαρκελώνης.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!