Συνοδήγηση θεατών στους αγώνες της F1

Gazzetta team
Συνοδήγηση θεατών στους αγώνες της F1
Μετά την κατακραυγή για τα grid girls τώρα είναι η ώρα να αποθεώσουμε τους οργανωτές της Formula 1 που λανσάρουν πρόγραμμα συνοδήγησης για τους θεατές πριν τα Γκραν Πρι.

Η Liberty Media συνεχίζει τα… σκοτσέζικα ντους εντυπώσεων, καθώς μετά την κατάργηση των grid girls από τους αγώνες της Formula 1, απόφαση που προκάλεσε σάλο και αρνητικά σχόλια, τώρα έρχεται μια άλλη απόφαση να αντιστρέψει αυτό το κλίμα. Πρόκειται για το Pirelli F1 Hot Laps, το πρόγραμμα που γίνεται σε συνεργασία με την εταιρεία ελαστικών και θα δίνει τη δυνατότητα σε θεατές, διασημότητες και καλεσμένους την ευκαιρία να συνοδηγούν με τους πιλότους της F1 σε supercars.

Αυτό γίνεται για πρώτη φορά στη Formula 1 και όντως αξίζουν ορισμένα συγχαρητήρια στους οργανωτές για την συγκεκριμένη απόφαση. Η επαφή των θεατών με το αγωνιστικό κομμάτι, την οδήγηση και φυσικά τους πρωταγωνιστές – οδηγούς είναι από τα θεμελιώδη, ώστε το σπορ να γίνει δημοφιλέστερο και να προσελκύσει περισσότερους θεατές και αυτό προφανώς το γνωρίζουν στη Liberty Media.

Η συμμετοχή στο Pirelli F1 Hot Laps θα ξεκινήσει από το Γκραν Πρι του Μπαχρέιν και θα υπάρχει σε άλλους εννέα αγώνες κατά τη διάρκεια της χρονιάς. Ειδικές προωθητικές ενέργειες και διαγωνισμοί θα ανακοινώνονται κατά διαστήματα ώστε οι θεατές να δηλώνουν συμμετοχή και να κερδίζουν μια θέση δίπλα στους κορυφαίους του πρωταθλήματος.

Μαζί με την ανακοίνωση του προγράμματος, ανακοινώθηκαν και οι δύο εταιρείες που θα συμμετέχουν σε αυτό και είναι η Aston Martin και η McLaren. Η Aston Martin θα διαθέτει την Vantage στους Ντάνιελ Ρικιάρντο και Μαξ Βερστάπεν, ενώ όσοι είναι τυχεροί και κερδίζουν μια βόλτα με McLaren θα το κάνουν με τους Μίκα Χάκινεν, Φερνάντο Αλόνσο, Λάντο Νόρις και Στόφελ Βαντούρν.

Τα αυτοκίνητα θα εκτίθενται κατά τη διάρκεια του αγωνιστικού τριημέρου σε ένα ειδικό γκαράζ που θα στήσει η Pirelli και από το οποίο η εταιρεία θα παρέχει τα ελαστικά για τους γρήγορους αυτούς γύρους. Σύντομα θα ενταχθούν και άλλες ομάδες στο πρόγραμμα και θα ανακοινωθούν και άλλες λεπτομέρειες.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!