Τρομακτικές οι δοκιμές του Halo

Gazzetta team
Τρομακτικές οι δοκιμές του Halo
Για να φτάσει στο σημείο να αντέχει ένα διπλό λονδρέζικο λεωφορείο το Halo πέρασε ορισμένες σκληρές δοκιμές που δεν είναι και το καλύτερο θέαμα.

Προφανώς το να βλέπεις το Halo να συνθλίβεται και να φαντάζεσαι πως μέσα στο μονοθέσιο θα μπορούσε να είναι το κεφάλι ενός οδηγού της Formula 1 δεν είναι και το πιο ευχάριστο θέαμα. Αυτό παραδέχτηκε εμμέσως πλην σαφώς ο Ματ Μόρις, ένας από τους μηχανικούς της McLaren που δούλεψαν ώστε το υποχρεωτικό προστατευτικό που θα δούμε φέτος να είναι όσο αποτελεσματικό πρέπει.

Ο Μόρις εκτός των άλλων, αποκάλυψε επίσης πως έγιναν πολλές δοκιμές και δεν πήγαν όλες πολύ καλά, όμως υπήρχε χρόνος για τις ομάδες να αντιδράσουν, δεδομένου πως η απόφαση για την υποχρεωτική χρήση του Halo,είχε ληφθεί από τους οργανωτές πολύ νωρίς. Ωστόσο ο τεχνικός της McLaren επεσήμανε ότι υπάρχει σοβαρή πιθανότητα να μην έχουν πάει όλα καλά για όλες τις ομάδες και αυτό θα έχει ενδιαφέρον να το δούμε στην πορεία.

«Ελπίζω βέβαια να μη συμβεί αυτό γιατί τους θέλουμε όλες στις δοκιμές του πρωταθλήματος», είπε χαρακτηριστικά ο Βρετανός και συμπλήρωσε αναφερόμενος σε ορισμένες διαφοροποιήσεις που μπορεί να υπάρχουν από μονοθέσιο σε μονοθέσιο. «Υπάρχουν διάφοροι τρόποι να κουμπώσει το Halo γύρω από το κόκπιτ και σίγουρα θα υπάρξουν ορισμένες διαφοροποιήσεις. Επιτρέπεται επίσης να τοποθετηθούν και μερικά φτερά επάνω στο προστατευτικό, έτσι θα έχουν ενδιαφέρον και οι διακοσμητικές επιλογές της κάθε ομάδας».

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!