Φερστάπεν: «Με κινητήρα της Mercedes θα κυριαρχούσαμε»

Gazzetta team
Φερστάπεν: «Με κινητήρα της Mercedes θα κυριαρχούσαμε»
Με μια διαφορετική μονάδα ισχύος, ο Μαξ Φερστάπεν πιστεύει ότι η Red Bull θα μπορούσε να είναι πολύ πιο ανταγωνιστική στη Formula 1.

0% Γκανιότα* & Αποκλειστικά Ειδικά Στοιχήματα στη Novibet * Αφορά την επιλογή «Νικητής Αγώνα» σε επιλεγμένα παιχνίδια πριν την έναρξη''.

Ο Μαξ Φερστάπεν αναφέρει ότι το μονοθέσιο της Red Bull για το 2018 είναι πραγματικά καλό και ότι έχει γίνει πολύ καλή δουλειά στο κομμάτι του πλαισίου, όμως υπάρχει ένα «κενό» στον κινητήρα. Συγκεκριμένα, ο Ολλανδός είπε:

«Νομίζω ότι αν είχαμε τον κινητήρα της Mercedes στο μονοθέσιό μας, δεν θα μας έβλεπαν ξανά. Ο δικός μας δεν είναι τόσο σταθερός, συγκριτικά με αυτόν που έχει η Mercedes ή η Ferrari για παράδειγμα. Όμως έχει να κάνει με αρκετά πράγματα. Αλλιώς, θα το είχαμε λύσει και αρκετό καιρό τώρα, φυσικά».

Ωστόσο τον τελευταίο καιρό, η Renault, από την οποία προμηθεύεται κινητήρες η Red Bull, έχει σημειώσει αρκετή πρόοδο στην κατασκευή των μοτέρ και στην αξιοπιστία τους. Ο Μαξ Φερστάπεν, τονίζει ότι εκτός από την έλλειψη σταθερότητας, ο κινητήρας έπασχε και από δύναμη και είχε λιγότερη ισχύ από όλες τις ομάδες, εκτός από εκείνες που χρησιμοποιούσαν μοτέρ της Honda.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!