Tα 13 ακατάρριπτα ρεκόρ του Μίκαελ Σουμάχερ

Gazzetta team
Tα 13 ακατάρριπτα ρεκόρ του Μίκαελ Σουμάχερ
Παρουσιάζουμε τα πιο σημαντικά ρεκόρ, που εξακολουθεί να κατέχει ο Σουμάχερ και αποκαλύπτουμε, ποιοι οδηγοί –και πότε- θα μπορούσαν, έστω και θεωρητικά, να τα σπάσουν.

Κανένας άλλος πιλότος δεν έχει σημειώσει τόσα πολλά και σημαντικά ρεκόρ στην ιστορία της Formula 1, όσα ο Μίκαελ Σουμάχερ. Ο Γερμανός έκανε πράγματα και θαύματα μεταξύ 1991 και 2012, οπότε αποσύρθηκε από την ενεργό δράση, όμως πολλά από τα επιτεύγματά του παραμένουν ακόμη και σήμερα ακατάρριπτα. Εμείς επιλέξαμε τα σημαντικότερα από αυτά τα ρεκόρ και υπολογίσαμε, πότε θα μπορούσαν –θεωρητικά- να σπάσουν και ποιοι εν ενεργεία οδηγοί έχουν τις περισσότερες πιθανότητες να το πετύχουν.

7 Παγκόσμια Πρωταθλήματα

Είναι το πιο γνωστό ρεκόρ του Γερμανού, που κατέκτησε το 2004 το τελευταίο του πρωτάθλημα στη Formula 1. Ο Χάμιλτον και ο Φέτελ θα μπορούσαν να τον ξεπεράσουν ιδανικά το νωρίτερο το 2021, καθώς τώρα κατέχουν από τέσσερις παγκόσμιους τίτλους ο καθένας.

91 Νίκες σε Γκραν Πρι

Και εδώ βρίσκεται ο Σουμάχερ αρκετά μπροστά από τους διώκτες του με τον Χάμιλτον να ακολουθεί στη δεύτερη θέση με 62 νίκες. Θεωρητικά, θα μπορούσε να σπάσει ο Βρετανός το ρεκόρ του Σούμι το 2019, όμως για να το πετύχει, θα πρέπει να σημειώσει 30 νίκες σε δύο αγωνιστικές σεζόν. Πράγμα δηλαδή εξαιρετικά δύσκολο.

5 συνεχή Παγκόσμια Πρωταθλήματα

Ο Σουμάχερ πέτυχε το σερί του με τη Ferrari μεταξύ 2000 και 2004. Ο Χουάν Μανουέλ Φάντζιο και ο Φέτελ έχουν σημειώσει ένα σερί τεσσάρων συνεχόμενων τίτλων, ενώ για να καταρρίψει το ρεκόρ του ο Χάμιλτον, θα πρέπει να αναδεικνύεται Παγκόσμιος Πρωταθλητής για ολόκληρη την επόμενη πενταετία.

14 χρόνια, ένας μήνας και μία ημέρα μεταξύ πρώτης και τελευταίας νίκης

Ο Σουμάχερ ανέβηκε το 1992 στο Σπα του Βελγίου για πρώτη φορά στην υψηλότερη θέση του βάθρου, ενώ γιόρτασε την τελευταία νίκη του στην Κίνα 14 και πλέον χρόνια αργότερα. Ωστόσο, το ρεκόρ του θα μπορούσε να καταρριφθεί εφέτος από τον Ραϊκόνεν και τον Αλόνσο, που σημείωσαν την παρθενική τους νίκη το 2003, οπότε αν καταφέρουν κάτι ανάλογο και εφέτος, θα προσπεράσουν τον Γερμανό.

20 χρόνια, 3 μήνες και 2 ημέρες μεταξύ του πρώτου και του τελευταίου βάθρου

Πάνω από μία εικοσαετία μεσολάβησε μεταξύ του πρώτου και του τελευταίου πλασαρίσματος του Μίκαελ Σουμάχερ σε μία θέση του βάθρου. Η αρχή είχε γίνει το 1992 στο Μεξικό και η αυλαία έπεσε το 2012 στο Γκραν Πρι της Βαλένθια. Ο Ραϊκόνεν, που ακολουθεί, θα πρέπει να συνεχίσει να οδηγεί έως το 2022 και να ανέβει τότε στο βάθρο, για να σπάσει το συγκεκριμένο ρεκόρ. Μάλλον απίθανο και αυτό όμως!

13 νίκες σε μία σεζόν

Το συγκεκριμένο ρεκόρ το μοιράζεται ο Σουμάχερ με τον Φέτελ. Ο πρώτος το πέτυχε το 2004 και ο Φέτελ το 2013, αν και εκείνη η σεζόν είχε έναν αγώνα περισσότερο, οπότε ο Σούμι εξακολουθεί να κατέχει την καλύτερη αναλογία νικών ανά σεζόν. Εννοείται, ότι πρόκειται για μία επίδοση, που μπορεί να καταρριφθεί οποιαδήποτε χρονιά από έναν άλλον οδηγό.

Νίκες επί 15 συνεχόμενα χρόνια

Ο Σουμάχερ κατακτούσε το διάστημα 1992 έως 2006 τουλάχιστον από μία νίκη κάθε χρόνο. Ο Λιούις Χάμιλτον το έχει καταφέρει μέχρι τώρα για έντεκα συνεχόμενα χρόνια, από το 2007 έως το 2017 και θα μπορούσε να προσπεράσει τον πολυνίκη της Formula 1, αν συνεχίσει να οδηγεί –και να νικά- έως το 2022.

77 ταχύτεροι γύροι

Άλλη μία κατηγορία, όπου ο Σουμάχερ απέχει πολύ από τον δεύτερο, που δεν είναι άλλος από τον Κίμι Ραϊκόνεν με 45 ταχύτερους γύρους. Ετσι όπως φαίνεται, πρόκειται για ένα από τα ρεκόρ του Σουμάχερ που θα είναι πολύ δύσκολο να σπάσουν.

155 θέσεις στο βάθρο

Ο Σούμι πέτυχε το συγκεκριμένο ρεκόρ σε 307 αγώνες, δηλαδή στο ένα από τα δύο Γκραν Πρι που συμμετείχε, ανέβαινε στο βάθρο! Ο Χάμιλτον ακολουθεί δεύτερος με 119 πλασαρίσματα στο βάθρο και μπορεί να προσπεράσει τον Σουμάχερ στα τέλη του 2019, εφόσον συνεχιστεί η κυριαρχία των Mercedes στη Formula 1.

19 φορές σερί στο βάθρο

Μεταξύ του Γκραν Πρι της Ινδιανάπολις το 2001 και της Σουζούκα το 2002 ανέβαινε ο Σουμάχερ σε κάθε αγώνα στο βάθρο. Περισσότερο από όλους τον είχε πλησιάσει το 2015 ο Χάμιλτον, όμως το σερί του διακόπηκε μετά από 16 συνεχείς αγώνες.

24.148 χιλιόμετρα επικεφαλής

Κανένας άλλος οδηγός, δεν έχει τεθεί για τόσο πολλά χιλιόμετρα επικεφαλής του grid στα Γκραν Πρι, όσο ο Σουμάχερ. Στη δεύτερη θέση βρίσκεται ο Χάμιλτον με 17.868 χιλιόμετρα και στην τρίτη ο Φέτελ με 15.510 χιλιόμετρα. Το συγκεκριμένο ρεκόρ θα μπορούσε να καταρριφθεί το νωρίτερο το 2019, καθώς κάθε σεζόν καλύπτουν οι οδηγοί συνολικά σε όλα τα Γκραν Πρι γύρω στις 6.000 χιλιόμετρα.

22 χατ τρικ

Με τον όρο χατ τρικ εννοούμε στη Formula 1 την κατάκτηση της Pole Position και της νίκης, όπως επίσης τη σημείωση του ταχύτερου γύρου σε ένα Γκραν Πρι. Για να καταλάβουμε πόσο δύσκολο είναι ένα χατ τρικ, να σημειώσουμε ότι ο δεύτερος της σχετικής κατάταξης, Λιούις Χάμιλτον, έχει να επιδείξει μέχρι σήμερα μόνον 14 παρά την υπεροχή του τα τελευταία χρόνια.

5 νίκες σερί στην αρχή της σεζόν

Το συγκεκριμένο ρεκόρ το πέτυχε ο Σουμάχερ τη σεζόν του 2004 και το μοιράζεται με τον Νάιτζελ Μάνσελ, που είχε νικήσει στους πέντε πρώτους αγώνες το 1992. Μάλιστα ο Σουμάχερ είχε σημειώσει το 2004 δώδεκα νίκες στα 13 πρώτα Γκραν Πρι εκείνης της χρονιάς!

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!