Πρώτη δοκιμή για το παρμπριζ των Indycars (pics & vid)

Gazzetta team
Πρώτη δοκιμή για το παρμπριζ των Indycars (pics & vid)
Το παρμπρίζ που απέρριψε η Formula 1 τοποθετείται στα μονοθέσια του αμερικανικού πρωταθλήματος και είχε την πρώτη του δοκιμή.

Το Halo το οποίο θα υπάρχει υποχρεωτικά στα μονοθέσια της Formula 1 στο προσεχές πρωτάθλημα, ήρθε ως εναλλακτική ουσιαστικά σε ένα παρμπριζ που είχε δοκιμαστεί πριν από αυτό. Παρόλα αυτά όσοι πιλότοι το δοκίμασαν δεν σχολίασαν θετικά, έτσι απορρίφθηκε και αποφασίστηκε το Halo. Στο αμερικανικό Indycar όμως το τζάμι εμπρός από τον οδηγό είναι αυτό που ξεκίνησε να δοκιμάζεται ως η ιδανικότερη λύση.

Στην πρόσφατη, πρώτη, δοκιμή του προστατευτικού που έγινε από τον Σκοτ Ντίξον στην πίστα του Φίνιξ, οι εντυπώσεις ήταν θετικές. Ο πρώην πρωταθλητής μετέφερε όσα διαπίστωσε έπειτα από λίγα χιλιόμετρα στην οβάλ πίστα και ήταν αρκετά ικανοποιημένος από την αίσθηση του μονοθεσίου, χωρίς όμως να παραβλέπει ότι είναι κάτι αρκετά διαφορετικό που χρειάζεται συνήθεια.

«Είναι αρκετά διαφορετικό να κοιτάς μέσα από κάτι, ιδίως τόσο παχύ, όσο αυτό το τζάμι. Περίμενα πως θα υπήρχε κάποιου είδους παραμόρφωση αλλά δεν υπήρχε τίποτα τέτοιο», τόνισε ο Αμερικανός οδηγός και συμπλήρωσε, «Αυτό για το οποίο ανησυχούσαν όλοι ήταν το επίπεδο της ορατότητας, αλλά δεν υπάρχει κανένα τέτοιο θέμα. Είναι σαν να φοράς ένα καινούριο ζευγάρι γυαλιά και πρέπει να τα συνηθίσεις».

Οι διοργανωτές του πρωταθλήματος στην Αμερική πιστεύουν πως μέχρι το τέλος του 2018 θα έχουν ολοκληρώσει τις δοκιμές και θα έχουν μια ολοκληρωμένη άποψη και έχει ενδιαφέρον αν υπάρχει πιθανότητα να αλλάξουν και τα σχέδια των οργανωτών της Formula 1 σε σχέση με το Halo.

Στο video παρακάτω μπορείτε να δείτε πλάνα από το μονοθέσιο του Σκοτ Ντίξον με το προστατευτικό τζάμι και να ακούσετε (στα αγγλικά) τα πρώτα του σχόλια.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!