Ο Αλόνσο οδήγησε τον… πύραυλο του WEC (vid)

Gazzetta team
Ο Αλόνσο οδήγησε τον… πύραυλο του WEC (vid)
Διθυραμβικά ήταν τα σχόλια του Φερνάντο Αλόνσο για το μονοθέσιο της Toyota με το οποίο θα αγωνιστεί ο Ισπανός στο φετινό WEC.

Αμέσως μόλις ολοκλήρωσε τις υποχρεώσεις του στην Daytona με τον 24ωρο αγώνα, ο Φερνάντο Αλόνσο βρέθηκε για δοκιμές στην πίστα Αραγκόν της Ισπανίας. Στη διάθεσή του είχε το πρωτότυπο της Toyota με τον νέο κινητήρα, το αυτοκίνητο δηλαδή με το οποίο θα συμμετέχει σε τέσσερις αγώνες του φετινού WEC, παράλληλα με τις υποχρεώσεις του στην Formula 1 και την ομάδα της McLaren.

Ο Ισπανός πρώην πρωταθλητής ήταν τόσο εντυπωσιασμένος από το Toyota TS050 Hybrid που δεν δίστασε να το χαρακτηρίσει «πύραυλο». «Αυτό το μηχάνημα είναι κάτι πού ξεχωριστό», ήταν τα χαρακτηριστικά του λόγια και συνέχισε, «Η τετρακίνηση σε συνδυασμό με την ώθηση από το υβριδικό σύστημα το κάνουν να επιταχύνει σαν πύραυλος. Βγαίνεις από την στροφή και αισθάνεσαι την πίεση που ασκείς στο κάθισμα. Τα μάτια σου είναι ορθάνοιχτα. Είναι ένα συναίσθημα που πρέπει να νιώσει κάθε οδηγός αγώνων».

Ο Φερναντο Αλονσο ο οποίος ακόμη δεν έχει οδηγήσει το φετινό μονοθέσιο της McLaren, θα έχει ένα πολύ βαρύ πρόγραμμα μέσα στο 2018 καθώς θα ακολουθήσει το πρωτάθλημα της F1 αλλά θα συμμετάσχει και σε τέσσερις αγώνες του WEC, στους οποίους είναι και ο θρυλικός 24ωρος στο Λε Μαν. Μάλιστα οι διοργανωτές του αγώνα του WEC στο Φούτζι, στην Ιαπωνία, εξετάζουν το ενδεχόμενο να αλλάξουν την ημερομηνία διεξαγωγής του, ώστε να μη συμπέσει με το Γκραν Πρι Αμερικής και να έχει έτσι την δυνατότητα ο Ισπανός να δώσει το "παρών".

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!