Τα grid girls αντιδρούν…

Gazzetta team
Τα grid girls αντιδρούν…
Χροιά φεμινιστικού ζητήματος λαμβάνει το θέμα των grid girls της Formula 1 καθώς σύσσωμα τα… grid girls καταδικάζουν την απόφαση.

Μια από τις πιο διάσημες οδηγούς του παγκοσμίου motorsport η Σούζι Στόμπαρτ – Βολφ, σύζυγος πλέον του αγωνιστικού διευθυντή της Mercedes, Τοτο Βολφ, εξέφρασε την άποψή της πως η απόφαση για το «κόψιμο» των grid girls είναι στη σωστή κατεύθυνση, όμως φαίνεται πως πολλές γυναίκες διαφωνούν μαζί της.

Και όχι όποιες και όποιες, αλλά τα ίδια τα grid girls! Δεκάδες είναι πλέον τα μηνύματα στα social media από τα μοντέλα που έχουν εργαστεί ως grid girls στο παρελθόν ή από κοπέλες που εξακολουθούν να εργάζονται, με μερική απασχόληση. Πέραν από τις χαμένες θέσεις εργασίας που είναι προφανώς πολλές, σε ολόκληρο τον κόσμο, τα grid girls διεθνώς, βλέπουν την συγκεκριμένη απόφαση ως μια φαλοκρατική αντιμετώπιση από τους άνδρες.

Η Ρεμπέκα Κούπερ που έχει διατελέσει στο παρελθόν grid girl, έγραψε στον προσωπικό της λογαριασμό, «Είναι αδιανόητο πως γυναίκες που λένε πως μάχονται για τα δικαιώματα των γυναικών, αποφασίζουν και συμφωνούν με εκείνους που επιβάλλουν σε άλλους τι να κάνουν ή να μην κάνουν, αναγκάζοντάς μας έτσι να χάσουμε να χάσουμε δουλειές που αγαπάμε και για τις οποίες είμαστε υπερήφανες». Για την Κέλι Μπρουκ δε, η δουλειά της ως grid girl ήταν η καλύτερη της καριέρας της, ενώ η Μισέλ Ουέστμπι, σε ένα μακροσκελές κείμενο στο Facebook καταδίκασε την απόφαση αναφέροντας πως τα grid girls κάθε άλλο παρά αδιάφορα για το άθλημα ήταν. Αντιθέτως η ίδια αλλά και άλλες κοπέλες είχαν εργαστεί και σε πιο… μηχανοκίνητα πόστα μέσα σε ομάδες. Άλλες κοπέλες μιλούν για παρεκκλίνουσα πολιτική ορθότητα και για προοδευτικό φεμινισμό που στην εποχή μας υποστηρίζεται και από γυναίκες.

Οι απόψεις όντως είναι διχασμένες. Όπως η Σούζι Βολφ έτσι και η Κλερ Ουίλιαμς που είναι η μοναδική γυναίκα διευθύντρια ομάδας της Formula 1 συμφώνησε πως η απόφαση είναι σωστή. Από την άλλη ο Κρίστιαν Χόρνερ θεωρεί πως τα grid girls προσδίδουν αίγλη στην Formula 1, ενώ ο Νίκι Λάουντα κατέθεσε την άποψή του, πως τα κορίτσια ήταν πάντα κομμάτι της Formula 1 και του θεάματος. Στο ίδιο μήκος κύματος και ο Μπέρνι Έκλεστον που τόνισε ότι δεν καταλαβαίνει πως ένα κορίτσι που κάθεται εμπρός από ένα μονοθέσιο, προσβάλει το γυναικείο φύλλο.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!