Ξεχάστε τα μοντέλα, έρχονται παιδάκια!

Gazzetta team
Ξεχάστε τα μοντέλα, έρχονται παιδάκια!
Τα grid girls της Formula 1 μετατρέπονται σε grid kids από το 2018.

H Liberty Media μαζί με την FIA «χρυσώνουν το χάπι» της απόφασης να κόψουν από τα Γκραν Πρι της Formula 1 τα grid girls, τα μοντέλα που κρατούν τους αριθμούς των πιλότων στη γραμμή εκκίνησης. Ποντάρουν λοιπόν στην ευαισθησία του κοινού και σε ένα κατά πολύ διαφορετικό πρόσωπο που έχουμε συνηθίσει από τον υπόλοιπο αθλητισμό, όπως το ποδόσφαιρο και το μπάσκετ.

Ακριβώς για αυτό από το 2018 τον παραπάνω ρόλο αντί για μοντέλα με λίγα ρούχα θα έχουν παιδιά. Τα παιδιά θα επιλέγονται από τα τοπικά αγωνιστικά σωματεία και θα στέκονται κατά τις προετοιμασίες της εκκίνησης, ανάμεσα στους οδηγούς και τους υπόλοιπους, συνήθως διάσημους, προσκεκλημένους που βρίσκονται σε εκείνο το σημείο, εκείνες τις στιγμές.

Αυτό σύμφωνα με τον Σον Μπράτσες, εκτελεστικό διευθυντή της F1 αλλά και τον Ζαν Τοντ, Πρόεδρο της FIA, είναι κάτι που θα φέρει ακόμη μεγαλύτερο ενδιαφέρον στις νεαρές ηλικίες, καθώς οι νεαροί που ξεκινούν από το κάρτ για παράδειγμα, έχουν όνειρο να βρεθούν μια μέρα στο μαγικό κόσμο της F1. Αυτό το όνειρο θα γίνεται πραγματικότητα έστω και για λίγα λεπτά και θα αποτελεί κάποιου είδους κίνητρο και έμπνευση για τους νεαρούς να ασχοληθούν με το σπορ.

Κάτι ανάλογο πάντως γίνεται, εδώ και καιρό, στην Formula E, που αποτελεί για την FIA πεδίο διερεύνησης μιας διαφορετικής νοοτροπίας σε σχέση με τη Formula 1, σε πάρα πολλά πράγματα. Αν πάντως τα κορίτσια της εκκίνησης παραμένουν σημαντικά για εσάς μπορείτε να παρακολουθήσετε το MotoGP καθώς εκεί επιβεβαιώθηκε πως τα grid girls παραμένουν κανονικά στην... εργασία τους.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!