H Μercedes ψάχνει από τώρα τον μελλοντικό Χάμιλτον

Gazzetta team
H Μercedes ψάχνει από τώρα τον μελλοντικό Χάμιλτον
Η γερμανική ομάδα βρίσκεται ήδη σε αναζήτηση ενός νεαρού πιλότου, που θα διαδεχθεί μετά από μερικά χρόνια τον Λιούις Χάμιλτον στο πρωτάθλημα της Formula 1.

Των φρονίμων τα παιδιά πριν πεινάσουν, μαγειρεύουν. Πολύ περισσότερο μάλιστα, όταν πρόκειται για Γερμανούς, οι οποίοι φημίζονται για τον προγραμματισμό και τη μεθοδικότητά τους. Ετσι δεν ξενίζει καθόλου η είδηση, ότι η ομάδα της Mercedes έχει σηκώσει τις…κεραίες της και αναζητά ήδη τον μελλοντικό διάδοχο του Λιούις Χάμιλτον. Αυτό αποκάλυψε ο διευθυντής της ομάδας, Τότο Βολφ, αναφέροντας ότι «έχουμε τα μάτια μας ανοιχτά, για να βρούμε τον επόμενο Χάμιλτον για μετά από τέσσερα, πέντε, έξι ή επτά χρόνια, όταν αποφασίσει ο Λιούις, ότι τελείωσε με τη Formula 1.

O Boλφ δήλωσε επίσης αισιόδοξος, ότι ο Χάμιλτον και η Mercedes θα υπογράψουν σύντομα νέο συμβόλαιο συνεργασίας, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Ο Λιούις έχει εξελιχθεί σε έναν τόσο σημαντικό πυλώνα αυτής της ομάδας, ώστε δεν τίθεται καν το ερώτημα, αν θα συνεχίσουμε μαζί. Οι συνομιλίες γίνονται με θετική διάθεση και είναι μόνον θέμα χρόνου, μέχρι να συμφωνήσουμε σε όλα και να υπογράψουμε το συμβόλαιο».

Όμως και ο ίδιος ο Χάμιλτον έχει εκδηλώσει το ενδιαφέρον του για μία ανανέωση του συμβολαίου του με τη Mercedes, με την οποία συνεργάζεται από το 2013. Ο Βρετανός δήλωσε τα εξής για το συγκεκριμένο θέμα: «Η διαδικασία είναι για εμάς αρκετά απλή. Εχουμε κάτι σπουδαίο και το μόνο ζητούμενο είναι να το συνεχίσουμε, να το αναπτύξουμε και να επεξεργαστούμε, τι μπορώ να κάνω εγώ για αυτούς και το αντίθετο».

Πάντως, το μέλλον του Βαλτέρι Μπότας είναι προς το παρόν αβέβαιο. Ο Φινλανδός έχει συμβόλαιο με τη Mercedes έως τα τέλη του 2018 και ακόμη δεν υπάρχει κάποια ένδειξη, αν θα συνεχιστεί η συνεργασία του με τη γερμανική ομάδα ή αν θα ολοκληρωθεί τελικά μετά την ολοκλήρωση της δεύτερης σεζόν του στα «Ασημί Βέλη».

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!