Η υπερβολική σκέψη επηρέασε τον Μπότας πέρυσι

Gazzetta team
Η υπερβολική σκέψη επηρέασε τον Μπότας πέρυσι
Στην πρώτη του χρονιά με τη Mercedes, ο Βαλτερι Μπότας είχε περιθώρια βελτίωσης στην απόδοσή του, που οφείλονται σε διάφορες σκέψεις του πιλότου.

Το 2017 ο Λιούις Χάμιλτον με τη Mercedes κατέκτησε το πρωτάθλημα οδηγών, όμως ο δεύτερος οδηγός της ομάδας, ο Βαλτέρι Μπότας, δεν τα κατάφερε αντίστοιχα καλά. Ο ίδιος το αναγνωρίζει αυτό και εξηγεί τους λόγους:

«Ύστερα από τη δυσκολία που είχα να τα πάω καλά στους πρώτους αγώνες, δεν ήταν εύκολο για εμένα πνευματικά να συνεχίσω, είχα πολλά πράγματα στο μυαλό μου στην αρχή. Σίγουρα, αρχίζεις να αμφιβάλλεις για εσένα.

Στη συνέχεια θα χρειαστεί να αλλάξεις μερικές από τις οδηγικές σου συνήθειες και να προσαρμοστείς σε διαφορετικές καταστάσεις που συνειδητοποιείς ότι δεν είναι απλές.

Με αυτό τον τρόπο έφτασα να σκέφτομαι πάρα πολύ και οδηγούσα λιγότερο φυσικά. Όμως στη συνέχεια πήγε πολύ καλύτερα, το 2018 θα μπορώ να τα αντιμετωπίσω όλα αυτά. Έμαθα πολλά από δύσκολους αγώνες και είμαι ένας πολύ καλύτερος οδηγός» είπε ο πιλότος της Mercedes, Βαλτέρι Μπότας.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!