Προβληματισμός για τη νέα άσφαλτο στη Βαρκελώνη

Gazzetta team
Προβληματισμός για τη νέα άσφαλτο στη Βαρκελώνη
Λιγότερο από ένα μήνα πριν τις πρώτες δοκιμές για φέτος η πίστα της Βαρκελώνης θα «φορέσει» νέο ασφαλτοτάπητα.

Με δεδομένο πως οι δοκιμές της Βαρκελώνης είναι οι πρώτες για τη Formula 1 πριν την έναρξη του πρωταθλήματος και παράλληλα πολύ σημαντικές για την εξέλιξη που θα παρουσιάσουν τα μονοθέσια στην πορεία της χρονιάς, το γεγονός πως θα αλλαχτεί η άσφαλτος ακριβώς πριν από αυτές, μάλλον δεν είναι και ό,τι πιο ευχάριστο.

Οι αλλαγές στον ασφαλτοτάπητα της πίτας συνήθως επιφέρουν διαφοροποιήσεις στα δεδομένα των ομάδων και κυρίως των εταιρειών ελαστικών. Στην προκειμένη περίπτωση μιλάμε για την Pirelli και ισχύει ακριβώς αυτό, όπως παραδέχτηκε ο αγωνιστικός διευθυντής της εταιρείας, Μάριο Ιζόλα.

«Οι άνθρωποι της πίτας μας ενημέρωσαν πως ο στόχος τους είναι η άσφαλτος να είναι αντίστοιχη σε επίπεδα πρόσφυσης, με την παλιά», ήταν τα λόγια του επικεφαλής της Pirelli στους αγώνες της Formula 1. «Είναι ξεκάθαρο πως δεν είναι εφικτό η νέα άσφαλτος να είναι ακριβώς όπως η προηγούμενη αλλά αυτός είναι ο στόχος».

Η πίστα της Βαρκελώνης θα ασφαλτοστρωθεί σε όλο το μήκος της και θα μεγαλώσει επίσης η έξοδος διαφυγής στη στροφή 13. Οι εργασίες έχουν ξεκινήσει ήδη και αναμένεται να ολοκληρωθούν σύντομα, ενώ είναι προγραμματισμένο να γίνουν διάφορες εκδηλώσεις αυτοκινήτων και δοκιμές άλλων κατηγοριών ώστε η νέα άσφαλτος να πατηθεί και να φανερωθούν όποια προβλήματα νεότητας.

Πάντως από την Pirelli σκοπεύουν να στείλουν ανθρώπους τις προσεχείς ημέρες ώστε να κάνουν τις απαραίτητες μετρήσεις και να είναι σε θέση να έχουν εξ αρχής μια πρώτη εικόνα. Από τα νέα δεδομένα που θα προκύψουν θα κριθεί επίσης, σε μεγάλο ποσοστό και το ποιες γόμες θα έχει διαθέσιμες η Pirelli στο Γκραν Πρι της Βαρκελώνης που διεξάγεται το Μάιο.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!