Οι πιο χαλαρές δοκιμές του Αλόνσο

Gazzetta team
Οι πιο χαλαρές δοκιμές του Αλόνσο
Στη 13η θέση θα εκκινήσει τον 24ωρο αγώνα της Daytona ο Φερνάντο Αλόνσο που παραδέχτηκε ότι δεν είχε καθόλου άγχος στις κατατακτήριες δοκιμές.

Ικανοποιημένος από τις επιδόσεις του αλλά και την πρώτη του επαφή με αυτοκίνητο της κατηγορίας LMP ήταν ο Φερνάντο Αλόνσο, ολοκληρώνοντας τις πρώτες του δοκιμές για τον 24ωρο αγώνα της Daytona.

Ο Αλόνσο που συμμετέχει φέτος στην φημισμένη κούρσα των ΗΠΑ με την ομάδα της United Autosports πήρε κατάταξη στην 13η θέση, αλλά αρκετά καλά ανάμεσα στα μονοθέσια της LMP2. Ήταν ξεκάθαρο πως ο ρυθμός της ομάδας του Ισπανού, δεν ήταν ανταγωνιστικός απέναντι στα κορυφαία μονοθέσια, όμως ο ίδιος ήταν συνολικά ικανοποιημένος, δηλώνοντας: «Με βάση το ότι μιλάμε για έναν 24ωρο αγώνα, ήταν μάλλονοι λιγότερο σημαντικές δοκιμές την καριέρα μου. Είμαι ικανοποιημένος με την περίοδο δοκιμών που κάναμε για την κατηγορία μας, γιατί όσο ήταν όλα τα αυτοκίνητα μέσα στην πίστα, το κυκλοφοριακό ήταν έντονο».

Ο Αλόνσο που είναι ασφαλώς ένας από τους οδηγούς που έχουν συγκεντρώσει πάνω τους όλα τα βλέμματα στη φετινή κούρσα της Daytona, ήδη είναι πρωταγωνιστής στις φήμες για συμμετοχή στις 24 ώρες του Λε Μαν. Φημολογία στην οποία έριξε λάδι ο ίδιος τονίζοντας πως οι 24ωροι αγώνες απαιτούν σεβασμό αλλά και αρκετές ώρες εκμάθησης από τους πολύ εμπειρότερους οδηγούς, που παραδέχτηκε, πως υπάρχουν και είναι πολλοί.

Την πολ ποζίσιον πήρε η ομάδα της Wayne Taylor Racing, περσινή νικήτρια στον αγώνα, με το πρωτότυπο της Cadillac και οδηγούς τους Ρένγκερ βαν ντερ Ζάντε, Ρίκι Τέιλορ και Ράιαν Χάντερ Ρέι.

Παρακάτω μπορείτε να παρακολουθήσετε όλη τη διαδικασία των κατατακτήριων δοκιμών της Daytona, όπως μεταδόθηκαν από το επίσημο κανάλι της διοργανώτριας IMSA.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!