Haas: «Κανένας Αμερικανός οδηγός δεν κάνει για τη F1»

Gazzetta team
Haas: «Κανένας Αμερικανός οδηγός δεν κάνει για τη F1»
Την άποψή του για τους πιλότους με καταγωγή από τις ΗΠΑ εξέφρασε ο επικεφαλής της Haas, Gunther Steiner, λέγοντας ότι σήμερα, δεν υπάρχει κάποιος κατάλληλος.

Αυτή τη στιγμή η F1 είναι ιδιοκτησία της Liberty Media, μιας αμερικανικής εταιρείας δηλαδή, έχει στο γκριντ τη Haas που και εκείνη είναι αμερικανική όμως δεν έχει κανέναν πιλότο από τις ΗΠΑ. Ο επικεφαλής της μοναδικής αμερικανικής ομάδας στο άθλημα, σχολίασε το γεγονός λέγοντας:

«Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει κανείς στις ΗΠΑ που να κάνει για τη Formula 1. Θα θέλαμε να έχουμε έναν μαζί μας, όμως δεν θα ήταν καλό για το σπορ να επιλέγαμε κάποιον που να μην μπορεί να είναι ανταγωνιστικός».

Ο τελευταίος Αμερικανός οδηγός στη Formula 1 ήταν ο Αλεξάντερ Ρόσι, που σήμερα είναι 26 ετών. Συμμετείχε σε πέντε αγώνες με τη Marussia/Manor όμως δεν κατάφερε να συλλέξει ούτε ένα βαθμό.

Παλαιότερα, υπήρχε και ο Σκοτ Σπιντ, που έτρεχε με την Toro Rosso, όμως κι εκείνος δεν σύλλεξε πόντο στη θητεία του. Οι δύο πιο επιτυχημένοι πιλότοι από τις ΗΠΑ ήταν ο Μάριο Αντρέτι, που σήμερα είναι 77 ετών και ο Φιλ Χιλ, που απεβίωσε το 2008.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!