Γκραν πρι στην πόλη της Κοπεγχάγης θέλει η F1

Gazzetta team
Γκραν πρι στην πόλη της Κοπεγχάγης θέλει η F1
Συζητήσεις για Γκραν Πρι Κοπεγχάγης γίνονται στην Formula 1 καθώς βολιδοσκοπείται προσέγγιση της σκανδιναβικής αγοράς.

Συνάντηση με τον Δήμαρχο Κοπεγχάγης και τον Υπουργό Εμπορίου της Δανίας είχε ο Τσέις Κάρι, ο επικεφαλής της Liberty Media που διαχειρίζεται τις τύχες της Formula 1. Το επίκεντρο της συνάντησης και των συζητήσεων που έχουν ξεκινήσει νωρίτερα είναι η διεξαγωγή αγώνα στην πρωτεύουσα της Δανίας.

Μάλιστα τα σχέδια αφορούν σιρκουί πόλης και μπορεί για τον Κάρι να είναι αυτός ένας τέλειος τρόπος ώστε να γίνει πιο δυνατή η Formula 1 και τα προϊόντα της, ωστόσο απομένουν σημαντικές λεπτομέρειες για να ολοκληρωθεί οποιαδήποτε συμφωνία.

Πρώτα από όλα η άδεια για την δημιουργία της πίστας στην πόλη και από εκεί και πέρα το υπόλοιπο εθνικό νομοθετικό πλαίσιο για τη διεξαγωγή του αγώνα. Με βάση ορισμένα προβλήματα μάλιστα που έχει αντιμετωπίσει το πρωτάθλημα της Formula E στους αγώνες μέσα στην πόλη, ίσως τα παραπάνω προβλήματα να μην είναι και τόσο εύκολα προς επίλυση.

Το άλλο ζήτημα που απασχολεί τους ανθρώπους της Formula 1 αλλά και τους Δανούς είναι η παρουσία ενός Δανού οδηγού στο grid της Formula 1. O Κέβιν Μάγκνουσεν είναι Δανός, ωστόσο το σχέδιο για την Κοπεγχάγη τοποθετείται στο 2020 και μέχρι τότε πολλά μπορούν να αλλάξουν. Σε κάθε περίπτωση πάντως η παρουσία Δανού οδηγού, σίγουρα δεν είναι δεσμευτικό προαπαιτούμενο. Άλλα είναι αυτά που θα καθορίσουν το αν θα γίνει αγώνας στη Δανία ή όχι.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!