«Διαστημικά» τα μονοθέσια της F1 το 2018

Gazzetta team
«Διαστημικά» τα μονοθέσια της F1 το 2018
Ασυνήθιστη όσο ποτέ θα είναι η εμφάνιση των μονοθεσίων της Formula 1 το 2018 καθώς το Χάλο που θα προστατεύει τους οδηγούς είναι υποχρεωτικό πλέον.

Αυτό που κάποτε κυκλοφορούσε ως αστείο και είχε πρωτοδοκιμαστεί από τον Γιος Βερστάπεν, τον πατέρα του Μαξ, πλέον θα είναι υποχρεωτικό αξεσουάρ για τα μονοθέσια του 2018. Πρόκειται για το Χάλο, μια σύνθεση εμπρός από το πρόσωπο του πιλότου της Formula 1 που θα λειτουργεί ως παρμπριζ και θα προστατεύει.

Η FIA αποφάσισε πέρσι πως το Χάλο θα είναι αναπόσπαστο κομμάτι των μονοθεσίων καθώς προστατεύει και από αντικείμενα που μπορεί να χτυπήσουν τον οδηγό, όπως στην περίπτωση του Μάσα πριν μερικά χρόνια, αλλά και από ενδεχόμενο ντελαπάρισμα.

Έτσι τα μονοθέσια θα έχουν πιθανότατα την μεγαλύτερη αλλαγή σε εμφάνιση εδώ και αρκετές δεκαετίες. Το ιδιαίτερο στοιχείο γύρω από το Χάλο πάντως είναι πως ως ένα έξτρα που δεν υπήρχε, σε ένα κύριο σημείο του αυτοκινήτου, πιθανώς να χρησιμοποιηθεί από κάποιους και ως αεροδυναμικό βοήθημα.

Επιπρόσθετα πρόσφατα προέκυψαν και κάποιες φήμες πως εξετάζεται να τοποθετηθεί ακόμη και οθόνη ώστε να προβάλλονται διαφημιστικά μηνύματα. Το σκεπτικό είναι στο εμπρός τμήμα του Χάλο να περνάνε μηνύματα χορηγών, όπως τα μηνύματα που ενημερώνουν για την πορεία των τιμών των μετοχών. Ακούγεται αστείο και αυτό τώρα αλλά ας περιμένουμε μερικά χρόνια.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!