F1: Honda και Renault «μάζεψαν» σχεδόν όλες τις τιμωρίες

Gazzetta team
F1: Honda και Renault «μάζεψαν» σχεδόν όλες τις τιμωρίες
Η McLaren «πάτωσε» και η Red Bull είχε τη χειρότερη χρονιά της εδώ και μια δεκαετία για όλα όμως ευθύνονται οι κινητήρες της Honda και της Renault, αντίστοιχα.

Η αποτυχία της Honda ήταν ολοκληρωτική στο πρωτάθλημα της F1 το 2017 και ο εκνευρισμός του Αλόνσο, ήταν λογικός. Στην Red Bull όμως είχαν καιρό να νιώσουν αντίστοιχο εκνευρισμό και αποτυχία. Για την ακρίβεια η Red Bull είχε να γευτεί τόσες πολλές εγκαταλείψεις και προβλήματα από το 2006 όταν τότε κινούταν από κινητήρες της Ferrari.

Ο Κριστιάν Χόρνερ πάντως είναι αισιόδοξος πως η Renault, η οποία εξετάζει τα προβλήματα που υπήρξαν, θα καταφέρει να βρει λύσεις στο διάστημα των διακοπών και θα προσφέρει καλύτερο κινητήρα την επόμενη χρονιά. «Θα είναι η πέμπτη χρονιά των υβριδικών κινητήρων και ελπίζω πως σε αυτό το σημείο θα έχουν αρχίσει όλοι να κατανοούν τα προβλήματα που υπάρχουν», δήλωσε ο Κριστιάν Χόρνερ στο Autosport και συμπλήρωσε, «Θα συνδράμουμε και εμείς από την πλευρά μας στην προετοιμασία ώστε να είμαστε ανταγωνιστικοί προς τη Ferrari και την Mercedes, καθώς ούτε και εκείνες θα μείνουν με σταυρωμένα χέρια».

Πάντως το πιο ενδιαφέρον ίσως στατιστικό από το πρωτάθλημα του 2017 είναι ότι όλες οι τιμωρίες με χαμένες θέσεις στις εκκινήσεις των Γκραν Πρι αφορούσαν τη Honda και τη Renault. Από τις 740 χαμένες θέσεις για ποινές που αφορούσαν τους κινητήρες των μονοθεσίων οι 380 αφορούσαν τη Honda και οι 320 τη Renault. Τις υπόλοιπες 40 τις μοιράστηκαν οι Ferrari και Mercedes, αλλά ωχριούν μπροστά στις… εκατοντάδες των άλλων δύο.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!