Oι 10 καλύτεροι οδηγοί της Formula 1 φέτος

Gazzetta team
Oι 10 καλύτεροι οδηγοί της Formula 1 φέτος
Οι επικεφαλής των ομάδων στη Formula 1 κάθε χρόνο ψηφίζουν για τους κορυφαίους οδηγούς και η «παράδοση» συνέχισε και φέτος.

Κάθε μέρα και νέα μία νέα έκπληξη* σε περιμένει στο Ημερολόγιο Προσφορών* (21+, *Ισχύουν Όροι και Προϋποθέσεις)

Η φετινή σεζόν της Formula 1 έχει πλέον τελειώσει με πρωταθλητή τον Λιούις Χάμιλτον και τη Mercedes στην κορυφή. Κάθε χρόνο, είθισται να γίνεται μια ψηφοφορία για τους καλύτερους οδηγούς της χρονιάς, η οποία έχει μεγάλο ενδιαφέρον, επειδή σε αυτή συμμετέχουν τα αφεντικά των ομάδων.

Διατηρείται το σύστημα βαθμολόγησης της F1 (25-18-15-12-10-8-6-4-2-1) και κάθε ένας από τους συμμετέχοντες μπορεί να διαχειριστεί τους βαθμούς, όπως επιθυμεί. Θεωρητικά, η μέγιστη βαθμολογία που μπορεί να πάρει ένας οδηγός είναι 250 πόντοι, με τον Χάμιλτον να φτάνει φέτος πολύ κοντά στο απόλυτο νούμερο, καθώς συγκέντρωσε 233.

Αυτό σημαίνει ότι οι περισσότεροι επικεφαλής των ομάδων είχαν πρώτο στις ψήφους τους τον Βρετανό. Ο Φερστάπεν βρέθηκε στη δεύτερη θέση με 143 πόντους μπροστά από τον τρίτο Φέτελ με 141, τέταρτος ο Ρικιάρντο με 112 βαθμούς και στην πέμπτη θέση βρίσκεται ο Οκόν, που έκανε την έκπληξη με 73 βαθμούς.

Ο Αλόνσο ήταν έκτος με 65 βαθμούς, ενώ σημειώθηκε ισοβαθμία μεταξύ Ραϊκόνεν και Σάινθ με 49 πόντους, δείγμα της απογοητευτικής επίδοσης του Φινλανδού εφέτος. Χούλκενμπεργκ και Μπότας πλασαρίστηκαν στην ένατη και δέκατη θέση με 47 και 39 βαθμούς αντίστοιχα.

Ψήφισαν οι Toto Wolff (Mercedes) Maurizio Arrivabene (Ferrari) Christian Horner (Red Bull) Vijay Mallya (Force India) Claire Williams (Williams) Cyril Abiteboul (Renault) Franz Tost (Toro Rosso) Gunther Steiner (Haas) Eric Boullier (McLaren) Fred Vasseur (Sauber). Τέλος, να σημειώσουμε ότι η ψηφοφορία ήταν μυστική, ώστε να μπορουν οι υπεύθυνοι των ομάδων να εκφράσουν με αντικειμενικότητα τις προτιμήσεις τους.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!