Φταίνε οι πίστες για την απουσία δράσης στη F1;

Gazzetta team
Φταίνε οι πίστες για την απουσία δράσης στη F1;
Το ενδεχόμενο να αλλάξει η σχεδίαση σε κάποιες πίστες εξετάζουν οι άνθρωποι της F1 για να αυξήσουν τις πιθανότητες προσπεράσεων μεταξύ των πιλότων.

Δυσαρέσκεια για την έλλειψη δράσης προέκυψε μετά το τελευταίο Γκραν Πρι στο Άμπου Ντάμπι και ο σχεδιαστής της πίστας, Χέρμαν Τίλκε, ερωτηθείς σχετικά, άφησε να εννοηθεί πως θα μπορούσαν να γίνουν κάποιες τροποποιήσεις στη σχεδίαση της πίστας ώστε να βελτιωθούν τα πράγματα στον συγκεκριμένο τομέα.

Παρόλα αυτά ο Ρος Μπρον, διευθυντής της F1, τόνισε, δίνοντας μια πιο επίσημη διάσταση στο συγκεκριμένο ενδεχόμενο, πως δεν είναι απαραίτητο ότι οι προσπεράσεις προσφέρουν καλούς αγώνες. Μπορεί να ακούγεται λίγο παράλογο αυτό, όμως έχει μια λογική βάση την οποία ο Βρετανός εξήγησε:

«Η εξέλιξη της αεροδυναμικής στα μονοθέσια φέρνει αποτελέσματα και πάντα γίνεται δουλειά όσον αφορά τις πίστες.», τόνισε ο Μπρον και συμπλήρωσε, « Έχουμε ήδη συνεργαστεί με διάφορες πίστες προκειμένου να εξετάσουμε πιθανές αλλαγές στη σχεδίαση. Ωστόσο πρέπει να είμαστε προσεκτικοί σχετικά με το αν η προσπέραση προσφέρει καλούς αγώνες. Καλός αγώνας είναι και όταν δύο μονοθέσια μάχονται μεταξύ τους. Μπορεί ο οδηγός που προηγείται να μένει εμπρός από εκείνον που ακολουθεί και πάλι να έχουμε έναν ενδιαφέρων αγώνα. Είναι λίγο πιο πολύπλοκο από το να μετράμε απλώς τις προσπεράσεις που γίνονται σε κάθε Γκραν Πρι».

Ο Μπρον επεσήμανε πως εξετάζονται τα στοιχεία του πεαρελθόντος σχετικά με το πότε και σε ποιες πίστες είχαμε πιο πολλές προσπεράσεις και θα προκύψει μια στατιστική ανάλυση επ’ αυτού. Μάλιστα πρόσθεσε έναν ακόμη παράγοντα που είναι η φθορά των ελαστικών. «Το επίπεδο πρόσφυσης κάθε πίστας παίζει επίσης σημαντικό ρόλο», τόνισε ο Βρετανός, «Είδαμε σε αρκετές περιπτώσεις ότι η φθορά των ελαστικών έφερε αλλαγές στην απόδοση των μονοθεσίων και αυτό δημιούργησε μάχες και πιο ενδιαφέρουσες κούρσες».

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!