Όλες οι αλλαγές στη Formula 1 για το 2018

Gazzetta team
Όλες οι αλλαγές στη Formula 1 για το 2018
Σημαντικές αλλαγές σε οδηγούς, κανονισμούς, αυτοκίνητα και αγωνιστικό καλεντάρι προβλέπονται για το επόμενο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Formula 1.

Γρήγορο Στοίχημα σε Κορυφαίες Αποδόσεις, Άμεσες Αναλήψεις στη Novibet (21+)!

H Formula 1 κάνει διάλειμμα και επανέρχεται στις 26 Φεβρουαρίου με τις πρώτες χειμερινές δοκιμές στην πίστα της Βαρκελώνης. Ας δούμε λοιπόν, ποιες θα είναι του χρόνου οι σημαντικότερες αλλαγές στις ομάδες, στο αγωνιστικό ημερολόγιο, στα αυτοκίνητα και στους κανονισμούς.

Οδηγοί

Σχεδόν όλες οι ομάδες θα διατηρήσουν τα δίδυμα των οδηγών τους και μόνον οι Williams και Sauber θα έχουν αλλαγές σε σχέση με τον τελευταίο αγώνα στο Αμπου Ντάμπι. Στη Williams βρίσκεται μεταξύ των υποψηφίων διαδόχων του Φελίπε Μάσα ο Ρόμπερτ Κούμπιτσα, που προσπαθεί να επιστρέψει μετά από επτά χρόνια στη Formula 1. Στη Sauber θα δούμε σίγουρα τουλάχιστον έναν νεαρό πιλότο από τα φυτώρια της Ferrari.

Αυτοκίνητα

Το νέο κάγκελο Halo γύρω από το κόκπιτ θα τοποθετηθεί για να προστατεύει τα κεφάλια των οδηγών από ιπτάμενα αντικείμενα και θραύσματα. Ετσι θα γίνουν τα αυτοκίνητα λίγο πιο βαριά και –σύμφωνα με τους περισσότερους οδηγούς- πιο άσχημα. Όπως δήλωσε σαρκαστικά ο Λιούις Χάμιλτον στο φινάλε στο Αμπου Ντάμπι, «αυτή ήταν η τελευταία φορά, που είχαμε αυτοκίνητα με όμορφη εμφάνιση».

Κανονισμοί

Κάθε οδηγός θα επιτρέπεται να χρησιμοποιεί στη διάρκεια της σεζόν μέχρι τρεις κινητήρες αντί τεσσάρων, όπως εφέτος. Οι ομάδες θα έχουν στη διάθεσή τους ελαστικά με επτά διαφορετικές γόμες αντί πέντε, προκειμένου να αναβαθμιστεί το θέαμα. Επίσης οι οδηγοί θα φορούν βιομετρικά γάντια, τα οποία μετρούν –μεταξύ άλλων- τους παλμούς της καρδιάς τους και μεταδίδουν αυτά τα στοιχεία τηλεμετρικά, ώστε να εκτιμούν άμεσα οι διασώστες την κατάσταση σε περίπτωση ατυχήματος.

Καλεντάρι

Το 2018 θα πραγματοποιηθούν όπως και εφέτος 21 αγώνες. Η εκκίνηση θα δοθεί στις 25 Μαρτίου στην Αυστραλία και η αυλαία θα πέσει οκτώ μήνες αργότερα στις 25 Νοεμβρίου 2018 στο Αμπου Ντάμπι. Μετά από δέκα χρόνια επανέρχεται το Γκραν Πρι Γαλλίας, που θα γίνει στις 24 Ιουνίου στην πίστα Λε Καστελέ έξω από τη Μασσαλία, ενώ και το Γερμανικό Γκραν Πρι, που δεν διοργανώθηκε εφέτος, επιστρέφει στις 22 Ιουλίου στο Χόκενχαϊμ. Αντίθετα, δεν θα υπάρχει στο αγωνιστικό καλεντάρι του 2018 το Γκραν Πρι Μαλαισίας.

Online παρουσία

Η Formula 1 απέκτησε ήδη ένα νέο λογότυπο, καθώς το προηγούμενο υπήρχε για πάνω από δύο δεκαετίες και είχε αποδειχθεί πλέον παρωχημένο και ακατάλληλο για ψηφιακές πλατφόρμες. Τον ερχόμενο Μάρτιο θα ακολουθήσει μία συνολική αλλαγή στην παρουσία της Formula 1 στο Ιντερνετ. Επίσης, θα μπει σε επαγγελματικότερη βάση η παραγωγή και η διακίνηση υλικού για τους φίλους της Formula 1.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!