Έδωσε την χαριστική βολή ο Χάμιλτον στην Yas Marina

Γιώργος Βαρίνος
Έδωσε την χαριστική βολή ο Χάμιλτον στην Yas Marina
Με αφοπλιστική ειλικρίνεια ο Χάμιλτον ρίχνει τα βέλη του στη σχεδίαση της πίστας του Άμπου Ντάμπι. «Αυτή η πίστα δεν κάνει για μονοθέσια Formula 1...»

Ο Χάμιλτον ακολούθησε σε όλη τη διάρκεια του αγώνα τον τιμ-μέιτ του και παρά τις προσπάθειές του, δεν κατάφερε να τον περάσει και έτσι αρκέστηκε στην 2η θέση. Ο παγκόσμιος πρωταθλητής είπε, ότι οι μηχανικοί του, του είχαν πει ότι πρέπει να ήταν 1.4 δευτερόλεπτα γρηγορότερος για να έχει ελπίδα να περάσει τον Μπότας στην πίστα. Σε ένα άθλημα που οι διαφορές παίζονται στα χιλιοστά το 1.4 δευτερόλεπτο είναι μια απλησιάστη επίδοση μεταξύ δύο όμοιων μονοθεσίων.

Εκεί οφείλεται κατά γενική ομολογία ο τρομερά βαρετός αγώνας που παρακολουθήσαμε με ελάχιστες προσπεράσεις. Ο ίδιος ο Χάμιλτον αναφέρει: «Η πίστα δεν ταιριάζει στα σημερινά μονοθέσια. Στον τελευταίο τομέα της πίστας, απλά δεν μπορείς να ακολουθήσεις καν το προπορευόμενο μονοθέσιο. Είναι ένα από τα χειρότερα τμήματα της πίστας, με την έννοια ότι στην πράξη θες πλεονέκτημα 1.4 δευτερόλεπτο για να προσπεράσεις το μονοθέσιο εμπρός σου... Εφόσον είχαμε το ίδιο αυτοκίνητο με τον Βάλτερι και στην καλύτερη περίπτωση, έχουμε μερικά δέκατα μεταξύ μας, δεν υπήρχε περίπτωση ποτέ να τον περάσω...»

Ο Χάμιλτον -για να χρυσώσει το χάπι αφού είπε πως δεν κάνει για τα μονοθέσια η πίστα...- υπογράμμισε ότι πολύ σωστά η Yas Marina παραμείνει στο φινάλε της σεζόν της Formula 1.

«Νομίζω ότι αυτό είναι ένα από τα καλύτερα μέρη, αν όχι το καλύτερο, για να έχει τον τελευταίο αγώνα από την άποψη της ατμόσφαιρας, από την άποψη της φιλοξενίας, είναι η κορυφαία πίστα. Είναι ένα τόσο όμορφο μέρος γι 'αυτό και η παραμονή μας εδώ είναι απολαυστική. Νομίζω ότι η πίστα έχει κάποιες μικρές ατέλειες, με την έννοια ότι είναι σχεδόν αδύνατον να προσπεράσεις. Δεν είμαι σχεδιαστής και δεν ξέρω αν μπορεί κάτι να αλλάξει.»

Μετά από αυτές τις δηλώσεις ο σχεδιαστής της πίστας Χέρμαν Τίλκε έκανε δηλώσεις πως κάτι μπορεί να αλλάξει: «Έχουμε μια ιδέα να αλλάξουμε μια στροφή» δήλωσε στον Sky Sports F1. «Είναι μια πολύ μικρή αλλαγή, αλλά ίσως έχει πολύ μεγάλο αντίκτυπο.» Για να δούμε...

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!