Κίμι: Δεν είχε καμια σχέση με τους αγώνες αυτό το Γκραν Πρι

Γιώργος Βαρίνος
Κίμι: Δεν είχε καμια σχέση με τους αγώνες αυτό το Γκραν Πρι
Ο Κίμι Ράικονεν λέει, ότι οι αυστηροί κανόνες που έχουν σχέση με τα καύσιμα, σκότωσαν το θέαμα στο Άμπου Ντάμπι. «Τα όρια καυσίμων της Formula 1 δεν έχουν καμιά σχέση με τους αγώνες» είναι μια δήλωση που οι υπεύθυνοι της Formula 1 πρέπει να την λάβουν υπόψη τους.

Ο οδηγός της Ferrari παρά το γεγονός πως τερμάτισε τέταρτος, κράτησε πίσω του τον Μαξ Φερστάπεν και κέρδισε μιά θέση τόσο στον αγώνα όσο και στο πρωτάθλημα μετά την εγκατάλλειψη του Ντάνιελ Ρικιάρντο, δήλωσε ότι δεν απόλαυσε τον αγώνα, καθώς η πίστα της Yas Marina -για την Ferrari- απαιτεί σημαντική εξοικονόμηση καυσίμων.

Και αναφέρει χαρακτηριστικά «Για να είμαι ειλικρινής, όλος ο αγώνας, ήταν λίγο-πολύ ένας αγώνας εξοικονόμησης καυσίμου, προσπαθώντας να κρατήσω τον τύπο (τον Μάξ) πίσω μου και να εξοικονομήσω αρκετά καύσιμα για να είμαι νόμιμος στο τέλος», δήλωσε στα τηλεοπτικά συνεργεία μετά τον αγώνα. «Τίποτα από όλα αυτά δεν είναι racing... Δυστυχώς έτσι είναι οι κανόνες, αλλά δεν είναι καθόλου διασκεδαστικό. Είχαμε ένα αξιοπρεπές αυτοκίνητο που μπορούσε να οδηγηθεί σε πολύ πιο γρήγορο ρυθμό, αλλά συνεχώς πάλευα με την κατανάλωση σε κάθε δεδομένη στιγμή... Ναι εντάξει... οι κανόνες είναι κανόνες, απλά δεν αγωνίστηκα πραγματικά, απλώς πήγαινα μια οικονομική βόλτα σε κάθε γύρο».

Στο ίδιο τόνο και ο Φέτελ που δήλωσε ότι έπρεπε να εξοικονομήσει καύσιμο αμέσως μετά την αλλαγή ελαστικών, πράγμα που τον οδήγησε να χάσει την επαφή του, με τους οδηγούς της Mercedes και μάλιστα τερμάτισε με την ντροπιαστική διαφορά 19 δευτερόλεπτων πίσω από τον νικητή του αγώνα Βάλτερι Μπότας.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!