Toντ: «Οδυνηρή για τη Ferrari μία έξοδος από τη Formula 1»

Gazzetta team
Toντ: «Οδυνηρή για τη Ferrari μία έξοδος από τη Formula 1»
Ο πρόεδρος της FIA δεν επιθυμεί την αποχώρηση της Ferrari από τη Formula 1, ενώ θεωρεί ότι κάτι τέτοιο θα έβλαπτε σοβαρά και το ίδιο το γόητρο και τις πωλήσεις της ιταλικής μάρκας.

Ο πρόεδρος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Αυτοκινήτου FIA, Ζαν Τοντ, λαμβάνει σοβαρά υπόψη του τις απειλές του προέδρου της Ferrari, Σέρτζιο Μαρκιόνε, περί αποχώρησης της ομάδας του από τη Formula 1, αν εφαρμοστούν οι σχεδιαζόμενες αλλαγές κανονισμών το 2021.

Ο Τοντ, που έχει υπάρξει στο παρελθόν διευθυντής της ομάδας της Ferrari, δήλωσε στο περιθώριο του Γκραν Πρι του Αμπου Ντάμπι: «Ναι, θα ανησυχούσα, αν έφευγαν η Ferrari ή η Mercedes. Όμως αυτό είναι δική τους απόφαση. Είναι ξεκάθαρο, ότι εμείς δεν θέλουμε να αποχωρήσει κανένας από τη Formula 1. H Ferrari είναι μία cult μάρκα και μία ομάδα, που εκπροσωπείται από την αρχή και κάθε σεζόν στη Formula 1. Είναι μία μοναδική μάρκα, ένας συνδυασμός αγωνιστικών αυτοκινήτων και μοντέλων παραγωγής».

Ακριβώς αυτό θα ήταν κατά την άποψη του Τοντ και το μεγαλύτερο πρόβλημα για τη Ferrari, αν αποφάσιζε τελικά να αποσυρθεί από τη Formula 1. Η μάρκα θα το διαπίστωνε αυτό στα έσοδα και στις πωλήσεις της, επειδή η Formula 1 αποτελεί το καλύτερο μέσον προβολής για μία εταιρεία αυτοκινήτων. Γιαυτό και ο Ζαν Τοντ υποστήριξε, ότι «θα ήταν οδυνηρό για τη Ferrari, να μη συμμετέχει στη Formula 1. Όμως αυτό δεν βρίσκεται στη δική μου ευθύνη».

O Γάλλος προχώρησε μάλιστα ένα βήμα παραπέρα και αποκάλυψε, ότι σκοπεύει να επανεξετάσει το δικαίωμα βέτο της Ferrari σε περίπτωση διαφωνίας με αλλαγές κανονισμών, που ισχύει από το 1981 ειδικά για τη Scuderia.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!