Φαντασμαγορικό μιούζικαλ για τη ζωή του Άιρτον Σένα (vid)

Γιώργος Βαρίνος
Φαντασμαγορικό μιούζικαλ για τη ζωή του Άιρτον Σένα (vid)
Ταυτόχρονα σχεδόν με το προτελευταίο GP της F1 για το 2017 στο Σάο Πάολο, στο Ρίο της Βραζιλίας έκανε πρεμιέρα η θεατρική παράσταση με θέμα στη ζωή του Σένα.

Είκοσι τρία χρόνια μετά το θάνατο του μοναδικού Άιρτον Σένα, την Πρωτομαγιά του 1994 κατά τη διάρκεια του GP στην πίστα της Ίμολα σε ηλικία μόλις 34 ετών, η ζωή του μεταφέρεται στο θεατρικό σανίδι με τον τίτλο «Ayrton Senna, O Musical».

Πρόκειται για μια υπερπαραγωγή, η οποία ανέβηκε στο θέατρο Riachuelo του Ρίο στην οποία συμμετέχουν 24 ηθοποιοί, χορευτές και ακροβάτες. Μέσα από εντυπωσιακά χορευτικά και με μεγαλειώδη σκηνικά, εξελίσσονται σκηνές από τις πιο μεγάλες αγωνιστικές επιτυχίες του θρυλικού πιλότου της F1 και σημαντικά στιγμιότυπα της προσωπικής του ζωής.

Οι Βραζιλιάνοι έχουν ανάγει το Σένα σε ένα από τα μεγαλύτερα ινδάλματα της χώρας, που ξεπερνά κατά πολύ κάθε άλλο αθλητή. Στο Σάο Πάολο υπάρχει ένα πεντάμετρο χάλκινο άγαλμα του θρυλικού οδηγού, ενώ δρόμοι, τούνελ και αθλητικά πάρκα φέρουν το όνομά του.

Το 2010, ένα ντοκιμαντέρ με τον τίτλο «Senna» έκανε την πρώτη του προβολή στη μεγάλη οθόνη και τώρα έρχεται η θεατρική παράσταση να συμπληρώσει το πάζλ των καλλιτεχνικών αφιερωμάτων στο λαοφιλή Βραζιλιάνο οδηγό.

Η παραγωγός του μιούζικαλ, Ανιέλα Τζόρνταν, μιλώντας για την παράσταση σημείωση ότι «η χώρα έχει αυτή τη στιγμή μία μεγάλη ανάγκη για μία φιγούρα, όπως ο Σένα», ενώ ο πρωταγωνιστής ηθοποιός Χούγκο Μπόνεμερ, που ενσαρκώνει το Σένα, δήλωσε πως «είναι ένας από τους ρόλους, τους οποίους θέλεις πραγματικά να παίξεις. Ωστόσο προκαλεί και φόβο, είναι μία μεγάλη ευθύνη».

Δεν έχει άδικο. Με τους θαυμαστές του αδικοχαμένου πιλότου να μετρώνται ακόμα σε εκατομμύρια παγκοσμίως και τους Βραζιλιάνους ειδικότερα να τον έχουν ανάγει σε ίνδαλμα, οποιαδήποτε προσπάθεια ανάπλασης της ζωής ή της αγωνιστικής του δραστηριότητας απαιτεί μεγάλη προσοχή. Δεν παίζει κανείς με τους «θεούς».

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!