Βολφ: «Ο Μπότας δεν έχει δολοφονικό ένστικτο»

Βολφ: «Ο Μπότας δεν έχει δολοφονικό ένστικτο»

Βολφ: «Ο Μπότας δεν έχει δολοφονικό ένστικτο»

Μεταφορικά μιλώντας, το αφεντικό της Mercedes παραδέχεται ότι ο Φιλανδός πιλότος έχει ένα μικρό έλλειμμα όταν έρχεται η ώρα να «πυροβολήσει» στην πίστα. 

Την ίδια στιγμή που ο Χάμιλτον έκανε έναν εντυπωσιακό αγώνα στη Βραζιλία, φτάνοντας από την τελευταία θέση στην τέταρτη, o Μπότας που είχε και την pole position, δεν έδειξε τη στόφα του μαχητή συναθλητή του και έμεινε στη δεύτερη θέση.

Αυτό δεν έμεινε απαρατήρητο από όλους όσοι είδαν τον αγώνα και φυσικά χρεώθηκε στο Φιλανδό η αδυναμία του να αποδίδει υπό πίεση. Ο διευθυντής της αγωνιστικής ομάδας της Mercedes Τότο Βολφ, δεν έκρυψε μάλιστα ότι όντως, ο Μπότας δεν έχει το «σημάδι του δολοφόνου», δεν διεκδικεί δηλαδή μέχρις εσχάτων το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.

«Όλη τη χρονιά ο Χάμιλτον έδειξε απίστευτη δίψα για νίκες. Ο Μπότας, μετά το καλοκαιρινό διάλειμμα, έδειξε να ανακάμπτει σταδιακά, ωστόσο ακόμα του λείπει αυτό το “δολοφονικό ένστικτο”», δήλωσε ο Βολφ, δείχνοντας καταφανώς ποιος είναι ο αγαπημένος οδηγός της ομάδας και φυσικά ποιος ο ρόλος των δύο εντός της Mercedes.

Ταυτόχρονα όμως, ο Βολφ υποστήριξε τον Μπότας όσον αφορά την απόδοσή του στη Βραζιλία. «Δεν πρέπει φυσικά να υποτιμάμε τη δυναμική των Ferrari και του Φέτελ. Όταν τα ιταλικά μονοθέσια λειτουργούσαν σωστά, οι διαφορές μεταξύ μας ήταν ελάχιστες. Σε ανάλογη περίπτωση, μια προσπέραση είναι πολύ δύσκολη υπόθεση».

Η όλη τοποθέτηση του Βολφ θυμίζει λίγο την λαϊκή ρήση «να σε κάψω Γιάννη, να σ’ αλείψω λάδι», καθώς από τη μια καταλογίζει μειονεξία στον Μπότας έναντι του Χάμιλτον, από την άλλη προσπαθεί να λειάνει την κατάσταση λέγοντας πόσο δύσκολο είναι να προσπεράσεις τις Ferrari. Κάτι που άλλωστε μπορεί να υποστηρίζει και ο Χάμιλτον, καθώς πέρασε τους πάντες κάνοντας έναν καταπληκτικό αγώνα, αλλά όχι και τον Ραϊκόνεν. 

Best of internet