Δέχτηκε επίθεση η Pirelli και ακυρώνει δοκιμές ελαστικών στη Βραζιλία

Γιώργος Βαρίνος
Δέχτηκε επίθεση η Pirelli και ακυρώνει δοκιμές ελαστικών στη Βραζιλία
Μάστιγα για τις ομάδες που συμμετείχαν στο GP της Βραζιλίας έγιναν οι ένοπλες ληστείες, από τις οποίες δεν ξέφυγαν ούτε τα μέλη της ιταλικής εταιρείας ελαστικών.

Για λόγους ασφαλείας, η Pirelli ανακοίνωσε τη ματαίωση των δοκιμών ελαστικών προδιαγραφών 2018, που είχε προγραμματίσει για την Τρίτη και την Τετάρτη 14 και 15 Νοεμβρίου στην πίστα του Interlagos.

Μετά τις επιθέσεις στην ομάδα της Mercedes της Williams και της Sauber το περασμένο Σάββατο, την Κυριακή ήταν η σειρά των μελών της Pirelli να πέσουν θύματα ένοπλης ληστείας, νυχτερινή ώρα κατά την οποία επέστρεφαν από την πίστα στο ξενοδοχείο τους.

Τα φαινόμενα αυτά δεν είναι τωρινά, καθώς κάθε χρόνο στο Σάο Πάολο συμβαίνουν ανάλογες επιθέσεις. Φέτος όμως, τόσο ο αριθμός όσο και η επικινδυνότητα των ένοπλων ληστειών ξεπέρασε κάθε όριο. Ευτυχώς, από καμία επίθεση δεν υπήρξαν τραυματισμοί, ωστόσο είναι θέμα χρόνου, με τον αριθμό τους να αυξάνεται, να συμβεί το μοιραίο.

Στο πλαίσιο αυτό, η Pirelli, σε συνεννόηση με την McLaren τη FIA και τους αξιωματούχους της F1, αποφάσισαν να ακυρώσουν τη διήμερη δοκιμή στην οποία θα συμμετείχαν οι Βαντόρν και Νόρις.

Να σημειωθεί ότι μετά τις επιθέσεις του Σαββάτου, είχε δοθεί διαβεβαίωση από τις βραζιλιάνικες αρχές ότι θα υπήρχε αύξηση της παρουσίας της αστυνομία πέριξ της πίστας και στις διαδρομές που χρησιμοποιούν οι ομάδες προς και από αυτή. Ωστόσο κάτι τέτοιο δεν αποσόβησε τη νέα επίθεση που δέχτηκαν τα μέλη της Pirelli, με αποτέλεσμα να ξεχειλίσει το ποτήρι του φόβου και της ανασφάλειας.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!