Φέτελ: «Η ανακούφιση είναι μεγάλη»

Gazzetta team
Φέτελ: «Η ανακούφιση είναι μεγάλη»
Ο Γερμανός δήλωσε ικανοποιημένος, επειδή φάνηκαν επιτέλους οι καρποί της σκληρής δουλειάς που γίνεται στη Ferrari και χαρακτήρισε τη νίκη στη Βραζιλία πολύ σημαντική για την επόμενη σεζόν.

Γρήγορο Στοίχημα σε Κορυφαίες Αποδόσεις, Άμεσες Αναλήψεις (21+)!

Εμφανώς ικανοποιημένος ήταν ο Σεμπάστιαν Φέτελ μετά τη νίκη του στη Βραζιλία, με την οποία κλείδωσε ουσιαστικά τη δεύτερη θέση στο εφετινό Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Formula 1. Ο Γερμανός προηγείται του Μπότας με 22 βαθμούς πλέον και θα πρέπει να μείνει άποντος και να νικήσει ο Φινλανδός στον τελευταίο αγώνα, για να τον προσπεράσει ο πιλότος της Mercedes στην τελική βαθμολογία.

Μετά τον αγώνα δήλωσε ο Φέτελ, ότι «η ανακούφιση είναι τώρα μεγάλη» και εξήγησε τους λόγους αναφέροντας τα εξής: «Η νίκη ήταν για όλους πολύ σημαντική. Είχαμε πολλά ξενύχτια στο εργοστάσιο, τα οποία δεν αντικατοπτρίστηκαν στα αποτελέσματα. Γιαυτό ήταν καλό, που είχαμε σήμερα τα δύο αυτοκίνητα στο βάθρο». Σύμφωνα με τον οδηγό της Ferrari, η νίκη στη Βραζιλία δεν θα δώσει μόνον ώθηση για το τελευταίο αγώνα της εφετινής σεζόν, αλλά επίσης για τον χειμώνα και για το επόμενο αγωνιστικό έτος.

Για το Γκραν Πρι δήλωσε ο τέσσερις φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής της Formula 1, ότι «ήταν αρκετά κουραστικός και σκληρός, όμως μας χάρισε ένα υπέροχο αποτέλεσμα και την ανταμοιβή για μερικές δύσκολες εβδομάδες. Γιαυτό είμαι χαρούμενος, που πετύχαμε αυτή τη φορά». Για τη Ferrari έληξε έτσι μία περίοδος επτά συνεχών αγώνων χωρίς νίκη, αν και ο Φέτελ υποχρεώθηκε να παλέψει σκληρότερα από ό,τι περίμενε, για να την πετύχει.

Ο Γερμανός οδηγός πίστεψε, ότι μετά την προσπέραση του Μπότας στην εκκίνηση, θα κατάφερνε να απομακρυνθεί και να χτίσει μία διαφορά από τον Φινλανδό. Δεν τα κατάφερε όμως, γιατί είχαν και οι δύο περίπου την ίδια ταχύτητα, οπότε τερμάτισε μόνον 2,7 δευτερόλεπτα μπροστά από τον Μπότας.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!