Ο Μπότας λέει ότι «έχασε» την νίκη στην πρώτη στροφή

Γιώργος Βαρίνος
Ο Μπότας λέει ότι «έχασε» την νίκη στην πρώτη στροφή
Ένας απογοητευμένος Βάλτερι Μπότας, παραδέχεται ότι έχασε το Γρραν Πρι της Βραζιλίας εξ αιτίας της κακής του εκκίνησης και αφήνοντας τον τελικό νικητή Σεμπάστιαν Φέτελ, να τον περάσει στην πρώτη στροφή.

«Για μένα το ζήτημα ήταν η πρώτη στροφή», εξήγησε. "Μόλις άρχισα να απελευθερώνω τον συμπλέκτη, έσπασα την πρόσφυση και άρχισαν να σπινιάρουν οι τροχοί και ο Σεμπ βρέθηκε δίπλα μου. Ο ρυθμός μας ήταν παρόμοιος σήμερα, δεν υπήρχε μεγάλη διαφορά ρυθμού. Όποιος έμπαινε πρώτος μπροστά θα είχε το πάνω χέρι στον αγώνα.» Παραδέχθηκε ότι τώρα χρειάζεται "μερικά θαύματα" για να φτάσει τη δεύτερη θέση στο πρωτάθλημα, έχοντας πέσει 22 βαθμούς πίσω από τον Φέτελ.

Ο Φέτελ συμφώνησε ότι ήταν ζωτικής σημασίας να γίνει το προσπέρασμα στην 1η στροφή, επειδή η Ferrari και η Mercedes είχαν "λίγο-πολύ τον ίδιο ρυθμό" για ολόκληρο τον αγώνα.

"Αρχικά είχα πολύ καλή εκκίνηση και σκέφτηκα ότι αν κατάφερνα να φτάσω πρώτος στο εσωτερικό της στροφής ίσως τελικά θα μπορούσα να τοποθετηθώ μπροστά του. Όποιος κρατιέται δεξιά στην πρώτη στροφή έχει πλεονέκτημα στην δεύτερη. Κοίταξα τον καθρέπτη μου και είδα πως δεν ήταν στο σωστό σημείο. Κέρδισα μερικά μέτρα και τέθηκα επικεφαλής. Ήξερα πως αυτό ήταν το κλειδί της νίκης αν και ο αγώνας θα ήταν μακρύς.»

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!