Το ατύχημα του Χάμιλτον στις κατατακτήριες της Βραζιλίας (vid)

Γιώργος Βαρίνος
Το ατύχημα του Χάμιλτον στις κατατακτήριες της Βραζιλίας (vid)
Μια από τις σπάνιες φορές που ο τέσσερις φορές παγκόσμιος πρωταθλητής έκανε λάθος στις κατατακτήριες, με αποτέλεσμα να καταστρέψει το μονοθέσιό του.

Ο Λιούις Χάμιλτον αναμένεται να ξεκινήσει το Βραζιλιάνικο Grand Prix της Κυριακής από το πίσω μέρος τις τελευταίες θέσεις του grid, μετά από ένα σπάνιο λάθος που έφερε τον παγκόσμιο πρωταθλητή και τη Mercedes στην προστατευτική μπάρα του Interlagos, από την εκκίνηση κιόλας των κατατακτήριων δοκιμών.

Για την ακρίβεια, ο Χάμιλτον δεν κατάφερε να πραγματοποιήσει ούτε ένα γύρο, καθώς έχασε το πίσω μέρος του αυτοκινήτου του στα μέσα της παρατεταμένης στροφής 7. Ο Βρετανός μπήκε με πολλά χιλιόμετρα και στο δεύτερο apex έχασε πολύ απότομα το πίσω μέρος του μονοθέσιου. Αντέδρασε ακαριαία και στη συνέχεια μπλόκαρε τα φρένα για να διασώσει ότι ήταν δυνατό, ωστόσο τα χιλιόμετρα ήταν πολλά και χτύπησε με το πλάι στην προστατευτική ελαστική μπαριέρα.

Ο Χάμιλτον δεν έπαθε το παραμικρό, ωστόσο η W08 έμεινε χωρίς εμπρός αριστερό τροχό και ανάρτηση, με αποτέλεσμα η διαδικασία των κατατακτήριων να τελειώσει πριν καν ξεκινήσει.

Είναι η πρώτη φορά από το Βέλγιο το 2016, που ο Hamilton χάνει όλη τη διαδικασία των κατατακτήριων από το Q1.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!