Μάχες με Φερστάπεν ονειρεύεται ο Χάμιλτον

Γιώργος Βαρίνος
Μάχες με Φερστάπεν ονειρεύεται ο Χάμιλτον
Ο φετινός παγκόσμιος πρωταθλητής χαρακτηρίζει το «μικρό Ολλανδό» ως το μεγαλύτερο ταλέντο στην F1 και επιθυμεί να παλέψει για τον τίτλο του 2018 μαζί του.

Η αβρότητα ξεχειλίζει από το Βρετανό πιλότο της Mercedes με το «κλείδωμα» του τέταρτου παγκόσμιου πρωταθλήματος της καριέρας του στο GP του Μεξικού. Όπως δήλωσε στο επίσημο site της F1, προσβλέπει σε μάχες με τον «μελλοντικό παγκόσμιο πρωταθλητή της F1», τον Μαξ Φερστάπεν. O Ολλανδός οδηγός, μόλις 20 ετών, κέρδισε με ιδιαίτερη άνεση το GP του Μεξικού και είχε εξαιρετικές επιδόσεις μετά το δεύτερο μισό του πρωταθλήματος, όταν σταμάτησαν τα προβλήματα αξιοπιστίας της Red Bull.

Ο Χάμιλτον ήταν όλο επαίνους για τον Φερστάπεν, που βλέπει ως τον πιο πιθανό διεκδικητή, μαζί με τον Φέτελ, του παγκόσμιου πρωταθλήματος F1 για το 2018.

«Νομίζω ότι ο Μαξ είναι ένας εξαιρετικός οδηγός», δήλωσε ο Χάμιλτον. «Οδήγησε φανταστικά (στο Μεξικό) και ειδικά οι αντιδράσεις του στην αρχή του αγώνα (όπου ενεπλάκη σε ατύχημα με Χάμιλτον και Φέτελ) ήταν εντυπωσιακές».

«Ελπίζω να έχουν έναν ακόμα πιο ανταγωνιστικό κινητήρα τον επόμενο χρόνο και να είναι περισσότερο δυνατοί. Νομίζω ότι θα ήταν υπέροχο για το άθλημα. Βλέπω έναν πιθανό παγκόσμιο πρωταθλητή στον Μαξ και ο ίδιος πρόκειται να γίνει καλύτερος με την ηλικία, καθώς ακόμα είναι ακατέργαστο ταλέντο».

Το «καρφί» του Χάμιλτον αφορά τις σε πολλές περιπτώσεις αυτοκαταστροφικές προσπάθειες του Φερστάπεν να διακριθεί. Έτσι, ενώ του αναγνωρίζει το ταλέντο, διαπιστώνει ταυτόχρονα ότι χρειάζεται δουλειά και σύνεση για να μπορεί να σταθεί συνεπής στη διεκδίκηση ενός πρωταθλήματος.

«Έχει δρόμο μπροστά του, αλλά αυτές οι νίκες προσθέτουν αυτοπεποίθηση στο Μαξ. Ανυπομονώ να βρεθούμε αντιμέτωποι, όπως έγινε στο Μεξικό, με τους δύο από τους μεγαλύτερους οδηγούς που αντιμετώπισα ποτέ (εννοεί τους Φέτελ και Φερστάπεν)».

Να σημειώσουμε εδώ ότι ο Φέτελ χειροκρότησε δημόσια τον Χάμιλτον στο Μεξικό μέσα από το μονοθέσιό του , ενώ και ο Φερστάπεν, που ήταν ο νικητής του αγώνα, επισκέφθηκε το box της Mercedes για να συγχαρεί το νέο παγκόσμιο πρωταθλητή. Αυτό το αθλητικό ήθος των ανταγωνιστών του φαίνεται πως έβγαλε τα καλύτερα συναισθήματα του Βρετανού, τα οποία ελπίζουμε να παραμείνουν έτσι και το 2018, όταν θα πιέζεται πλέον από τους δύο διεκδικητές του τίτλου του.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!