Φερστάπεν: Το παιδί της διπλανής πόρτας

Γιώργος Βαρίνος
Φερστάπεν: Το παιδί της διπλανής πόρτας
Σε πολύ νεαρή ηλικία ο Ολλανδός πιλότος της Red Bull συναρπάζει τα πλήθη της F1. Πίσω όμως από τη λαμπρή βιτρίνα των αγώνων είναι απλώς ο Μαξ.

Μισούσε το σχολείο και οι καθηγητές του τον συμβούλευαν να προσπαθήσει περισσότερο. Σιχαίνεται τις αράχνες και φοβάται τους καρχαρίες, ενώ αντιπαθεί τις «εγκεφαλικές» κινηματογραφικές ταινίες και προτιμάει απλά κωμωδίες καταστάσεων.

Σε συνέντευξή του, ο Μαξ Φερστάπεν, εξομολογείται ότι αγαπά το ποδόσφαιρο και το τελευταίο βιβλίο που διάβασε ήταν μια βιογραφία του Ολλανδού άσσου των γηπέδων Γιόχαν Κρόιφ. Από τους καθημερινούς του φόβους, τις προτιμήσεις του και τον τρόπο ζωής τους, θα χαρακτήριζε κανείς τον Φερστάπεν ως έναν ακόμα από τα εκατομμύρια εικοσάχρονους νέους του πλανήτη.

Να όμως που ο Ολλανδός πιλότος της Red Bull δεν είναι οι συνήθειές του. Στα 17 μόλις χρόνια του έγινε ο νεότερος οδηγός στην ιστορία της F1, ενώ ήταν επίσης ο νεότερος που έκανε ταχύτερο γύρο, ο νεότερος που κέρδισε ποτέ Grand Prix και πολλές ακόμα πρωτιές νεότητας στο σημαντικότερο πρωτάθλημα του μηχανοκίνητου αθλητισμού.

Το τσαγανό του απέναντι σε πολύ καταξιωμένους οδηγούς είναι παροιμιώδες, η ικανότητα χειρισμού του μονοθέσιου εντυπωσιακή και το πάθος του για νίκες, με ομολογουμένως υποδεέστερο των Mercedes και Ferrari μονοθέσιο, χαρακτηριστικό. Όπως στον τελευταίο αγώνα του Μεξικού, όπου με καθαρή πίστα εμπρός του «καθάρισε» τον ανταγωνισμό .

Τι κι αν ο Μαξ είναι «παιδί από σπίτι», καθώς λατρεύει τους φίλους και την οικογένειά του; Τι κι αν η μόνη ατασθαλία που επιτρέπει στον εαυτό του είναι η κατάχρηση… αναψυκτικών; Αν κριθεί από την πέραν της πίστας ζωής του, θα μπορούσες να τον χαρακτηρίσεις και βαρετό. Ίσως η ειδοποιός διαφορά της ψυχοσύνθεσής του, βρίσκεται στην απάντηση που δίνει, όταν τον ρωτούν αν θα προτιμούσε να είναι κάποιος υπερήρωας που πετά, ή κάποιος που μπορεί να είναι αόρατος. «Θα προτιμούσα την πτήση, μια μίξη ανάμεσα σε Spiderman και Ironman. Να έχω δηλαδή και την πρόωση των jet και τον ιστό».

Παρόλα αυτά ο Μαξ δεν πετάει στα σύννεφα. Ίπταται χαμηλά στις πίστες, ενώ όταν τον ρώτησαν ποιο είναι το χόμπι του, απάντησε «το καρτ». Όλα για τους αγώνες.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!