Το μεγάλο «μυστικό» πίσω από τις νίκες του Φερστάπεν

Πέτρος Πιτσίνης
Το μεγάλο «μυστικό» πίσω από τις νίκες του Φερστάπεν
Ο νεαρός Ολλανδός έχει σημειώσει μέχρι τώρα τρεις νίκες. Κάθε φορά όμως που ανεβαίνει στην υψηλότερη θέση του βάθρου, έχει συμβεί προηγουμένως κάτι δυσάρεστο στον….Ντανιίλ Κβίατ!

Απίστευτο και όμως αληθινό. Κάθε φορά που απολύεται – ή υφίσταται δυσμενή μετάθεση - από την ομάδα του ο Ντανιίλ Κβίατ, νικά στον αγώνα που ακολουθεί ο Μαξ Φερστάπεν. Αυτό έχει συμβεί και τις τρεις φορές, που ανέβηκε ο εικοσάχρονος Ολλανδός οδηγός στην υψηλότερη θέση του βάθρου, όπως φαίνεται και παρακάτω.

1η περίπτωση: Βαρκελώνη 2016

Ο Κβίατ υποβιβάζεται από την Red Bull στην Toro Rosso, που λειτουργεί σαν φυτώριο της πρώτης. Τη θέση του παίρνει ο Μαξ Φερστάπεν, που τρέχει για πρώτη φορά με τα χρώματα της Red Bull και κάνει την έκπληξη νικώντας στο Γκραν Πρι Ισπανίας, εκμεταλλευόμενος τη σύγκρουση μεταξύ Ρόσμπεργκ και Χάμιλτον.

2η περίπτωση: Μαλαισία 2017

Μετά από την κακή του εμφάνιση στη Σιγκαπούρη, ο Κβίατ απολύεται από την Toro Rosso και στη θέση του προσλαμβάνεται ο νεαρός Γάλλος Πιερ Γκασλί. Ο τελευταίος κάνει ντεμπούτο στο Σεπάνγκ, όπου ο Μαξ Φερστάπεν προσπερνά μετά την εκκίνηση τον Χάμιλτον και παίρνει τη δεύτερη νίκη του.

3η περίπτωση: Μεξικό 2017

Ο Κβίατ επιστρέφει και συμμετέχει με τα χρώματα της Toro Rosso στο Γκραν Πρι των Ηνωμένων Πολιτειών, όμως μία εβδομάδα αργότερα παραχωρεί πάλι τη θέση του στον Πιερ Γκασλί. Για τρίτη φορά, αυτό αποδεικνύεται…ευεργετικό για τον Φερστάπεν, που μπαίνει μπροστά μετά τις δύο πρώτες στροφές και πετυχαίνει μία άνετη νίκη.

Τι μέλλει γενέσθαι του χρόνου; Ο Κβίατ δεν έχει συμφωνήσει προς το παρόν με κάποια ομάδα για το 2018, όμως είναι υποψήφιος για μία θέση οδηγού στη Williams. Να δούμε, αν θα συνεχιστεί αυτή η παράξενη παράδοση και την επόμενη σεζόν, αν τον προσλάβουν τελικά οι Άγγλοι και τον απολύσουν στη συνέχεια.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!