Βολφ: «Το πιο δύσκολο πρωτάθλημα για τη Mercedes»

Gazzetta team
Βολφ: «Το πιο δύσκολο πρωτάθλημα για τη Mercedes»
Ο Τότο Βολφ χαρακτήρισε το φετινό πρωτάθλημα ως το πιο δύσκολο της Mercedes λόγω της σημαντικής βελτίωσης της Ferrari.

Γρήγορο Στοίχημα σε Κορυφαίες Αποδόσεις, Άμεσες Αναλήψεις (21+)!

Μετά από την κατάκτηση του τίτλου από τον Λιούις Χάμιλτον, ο Τότο Βολφ έχει κάθε λόγο να... πλέει σε πελάγη ευτυχίας, αφού η Mercedes πέτυχε και πάλι το... νταμπλ. Ωστόσο, ο φετινός τίτλος ήταν και ο πιο δύσκολος για τα «ασημί βέλη», όπως είπε ο ισχυρός άνδρας της ομάδας του Μπράκλεϊ σε συνέντευξή του στην επίσημη ιστοσελίδα της Formula1.

Ο Βολφ μίλησε για τις σκέψεις του, όταν έγινε το συμβάν της εκκίνησης και όταν... έφαγε έναν γύρο ο Χάμιλτον, ξεκαθαρίζοντας πως δεν έχει τίποτα άλλο σημασία, παρά μόνο ότι ο Βρετανός κατέκτησε το τέταρτο πρωτάθλημα της καριέρας του. «Μίσησα κάθε κομμάτι του αγώνα (Γέλια). Ο Μαξ (Φερστάπεν) ήξερε ότι διακυβεύονταν πολλά για τον Σεμπάστιαν (Φέτελ) και τον Λιούις (Χάμιλτον).

Ο Σεμπάστιαν γνώριζε ότι η μοναδική του ευκαιρία ήταν να κερδίσει τον αγώνα και ο Λιούις να μείνει πολύ πίσω. Ο Λιούις εκκίνησε λίγο προσεκτικά και ξαφνικά βρέθηκε στη μέση του... πακέτου. Είδε την ευκαιρία να... βουτήξει για την πρωτιά. Η συνέπεια αυτού ήταν το ατύχημα», ήταν τα λόγια του.

Στη συνέχεια, μίλησε:

Για τις σκέψεις του εκείνη τη στιγμή: «Να μείνουμε ήρεμοι, να κατανοήσουμε την κατάσταση και να τον πάρουμε από εκεί».

Για το αν ήταν το πιο δύσκολο πρωτάθλημα για εκείνον: «Για την ομάδα ήταν το πιο δύσκολο. Είχαμε αρκετά σκαμπανεβάσματα με τα νέα μονοθέσια και τα νέα ελαστικα. Η πρόοδος ήταν πολύ δύσκολη για την ομάδα και πήραμε το μάξιμουμ απ' όλους μας. Για τον Λιούις (Χάμιλτον) δεν ξέρω, πρέπει να απαντήσει σε αυτό ο ίδιος».

Για το αν ήταν δύσκολο για τη Mercedes να διαχειριστεί τον... εμφύλιο του 2016 (Ρόσμπεργκ) ή τον... εξωτερικό αντίπαλο του 2017 (Φέτελ): «Ήταν πιο δύσκολο να το διαχειριστούμε χωρίς τον... εμφύλιο. Η Ferrari ανέβασε πολύ το επίπεδο και μετά το καλοκαιρινό διάλειμμα επανήλθε η Red Bull. Σε μία ομάδα είσαι πάντα πιο άνετα, αν γνωρίζεις ότι ο ένας από τους δύο οδηγούς σου θα κατακτήσει το πρωτάθλημα. Δεν ήταν εύκολο να διαχειριστούμε την πρώτη μάχη μεταξύ ομόσταυλων ανά καιρούς, αλλά δεν ήταν σαν τις μάχες που είχαμε φέτος».

Για το αν μίλησε με τον Χάμιλτον για το ότι... έφαγε έναν γύρο στον αγώνα που κατέκτησε τον τίτλο: «Για να είμαι ειλικρινής, δεν έχει καθόλου σημασία. Κατέκτησε τον τίτλο! Χτυπήθηκε από άλλο μονοθέσιο, επανήλθε στον αγώνα, τέλος ιστορίας. Δεν έχει σημασία το αποτέλεσμα του αγώνα. Ο Σεμπ (Φέτελ) έπρεπε να τερματίσει δεύτερος, αλλά με τον Μαξ (Φερστάπεν) να κερδίζει και τον Βαλτέρι να τερματίζει δεύτερος, κόπηκαν τα όνειρα του Σεμπ».

Για το συμβάν της εκκίνησης: «Χάσαμε μεγάλη απόδοση και το μονοθέσιο είχε σοβαρή ζημιά. Αυτό έβαλε τέλος στις σκέψεις του Λιούις ότι βρήκε μία ευκαιρία για να πάρει την πρωτιά. Ο Σεμπάστιαν ήταν στη μέση και είχε μία μικρή στιγμή και μετά χτύπησε τον Λιούις, βάζοντας τέλος στον αγώνα και των δύο. Απλά βλέπω τα θετικά αυτού του αγώνα: Ο Λιούις κατέκτησε το πρωτάθλημα!».

Για το τι πιστεύει ότι θα γινόταν, αν δεν υπήρχε το συμβάν της εκκίνησης: «Ο Λιούις θα κέρδιζε τον αγώνα».

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!