Παγκόσμιος πρωταθλητής ακόμα και από την τελευταία θέση ο Χάμιλτον!

Gazzetta team
Παγκόσμιος πρωταθλητής ακόμα και από την τελευταία θέση ο Χάμιλτον!
Το Γκραν Πρι του Μεξικού έκρυβε πολλές... συγκινήσεις! Εκπληκτική εκκίνηση, μάχη μεταξύ τριών για την πρωτιά, μεγάλες μάχες, οι οποίες ανέδειξαν νικητή τον Μαξ Φερστάπεν και παγκόσμιο πρωταθλητή τον Λιούις Χάμιλτον, ο οποίος έγινε ο πέμπτος οδηγός με τέσσερις τίτλους στην ιστορία της Formula1 και ο πιο πετυχημένος Βρετανός!

Απίστευτα πράγματα στον αγώνα του Μεξικού! Οι Σεμπάστιαν Φέτελ και Λιούις Χάμιλτον ήθελαν ο καθένας τα δικά του αποτελέσματα, ο Γερμανός για να μείνει ζωντανός στη μάχη του τίτλου και ο Βρετανός για να κατακτήσει το τέταρτο της καριέρας του.

Ωστόσο, όλα συνέβησαν στην εκκίνηση, όπου οι δύο αντίπαλοι έφυγαν πολύ καλά, όπως και ο Μαξ Φερστάπεν. Ο Ολλανδός είχε, αρχικά, επαφή με τον πιλότο της Ferrari, κάτι που πήγε να εκμεταλλευτεί αυτός της Mercedes. Ωστόσο, οι δύο διεκδικητές του πρωταθλήματος είχαν και αυτοί επαφή, με τον Φέτελ να αποκτά σπασμένη μπροστινή αεροτομή και τον Χάμιλτον κλαταρισμένο το πίσω δεξί ελαστικό.

Αμφότεροι μπήκαν στα πιτς και βρέθηκαν στις δύο τελευταίες θέσεις, κάτι που βόλευε περισσότερο τον Χάμιλτον, αφού ο τερματισμός από την τρίτη θέση και κάτω του Φέτελ, σήμαινε ότι θα... σφράγιζε το τέταρτο πρωτάθλημα. Βέβαια, κανείς εκ των δύο δεν... παρέδωσε τα όπλα, αν και ο πρωτοπόρος της βαθμολογίας άργησε να πάρει... μπροστά.

Ο Φέτελ κατάφερε να φτάσει μέχρι την τέταρτη θέση, ο Χάμιλτον μέχρι την ένατη και ο πιλότος των «ασημί βελών» στέφθηκε παγκόσμιος πρωταθλητής για τέταρτη φορά στην καριέρα του για να γίνει ο πέμπτος οδηγός στην ιστορία της Formula1 με τέσσερις τίτλους και ο πιο πετυχημένος Βρετανός.

Για την ιστορία, νικητής του αγώνα ήταν ο Φερστάπεν. Το συμβάν της εκκίνησης δεν τον επηρέασε, ενώ οι αγωνοδίκες το θεώρησαν ως αγωνιστικό. Ο Ολλανδός έκανε έναν ήρεμο αγώνα, καθώς «κλείδωσε» από πολύ νωρίς την πρωτιά, την οποία δεν έχασε ούτε στο πιτ στοπ του. Δεύτερος ήρθε ο Βαλτέρι Μπότας, ενώ στο βάθρο ανέβηκε και ο Κίμι Ραϊκόνεν.

Όπως προαναφέραμε, ο Φέτελ είδε την καρό σημαία από την τέταρτη θέση, ενώ μπροστά από τον ένατο Χάμιλτον τερμάτισαν οι Εστεμπάν Οκόν, Λανς Στρολ, Σέρχιο Πέρζ, Κέβιν Μάγκνουσεν, με τον Φερνάντο Αλόνσο να συμπληρώνει την πρώτη δεκάδα. Μάλιστα, ο Ισπανός πρόσφερε μία επική μάχη με τον Χάμιλτον, αφού προσπάθησε να κρατήσει με... νύχια και με δόντια την ένατη θέση, αλλά στο τέλος έμεινε δέκατος.

Από εκεί και πέρα, το αξιοσημείωτο ήταν ότι είδαμε πολλούς κινητήρες να... παραδίδουν πνεύμα. Τέσσερις ήταν της Renault (Κάρλος Σάινθ, Μπρέντον Χάρτλεϊ, Νίκο Χούλκενμπεργκ, Ντάνιελ Ρικιάρντο) κι ένας της Ferrari (Μάρκους Έρικσον), με την εργοστασιακή ομάδα των Γάλλων να έχει διπλή εγκατάλειψη.

Τέλος, άξιο αναφοράς είναι και το γεγονός ότι είδαμε τον Φερστάπεν να... ρίχνει έναν γύρο στον Χάμιλτον. Ο Βρετανός είχε μείνει τελευταίος πριν γίνει αυτό και φαίνεται ότι ο Ολλανδός και η ανάκαμψη του Φέτελ τον... ξύπνησαν, ώστε να πάρει... μπροστά και να ξεκινήσει την... αντεπίθεσή του.

Έτσι, στη βαθμολογία ο Χάμιλτον πήγε στους 333 βαθμούς έναντι 277 του Φέτελ και θα έχει ήσυχο το κεφάλι του στους εναπομείναντες δύο αγώνες, ενώ τρίτος είναι ο Μπότας με 262. Στους κατασκευαστές η Mercedes ξέφυγε στους 595, με τη Ferrari να ακολουθεί με 455 και τη Red Bull να παίρνει σειρά με 340.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα

Φερστάπεν Red Bull Νικητής

Μπότας Mercedes +19.678

Ραϊκόνεν Ferrari +54.007

Φέτελ Ferrari +70.078

Οκόν Force India +1 γύρο

Στρολ Williams +1 γύρο

Πέρεζ Force India +1 γύρο

Μάγκνουσεν Haas +1 γύρο

Χάμιλτον Mercedes +1 γύρο

Αλόνσο McLaren +1 γύρο

Μάσα Williams +1 γύρο

Φαντόρν McLaren +1 γύρο

Γκασλί Toro Rosso +1 γύρο

Βερλάιν Sauber +2 γύροι

Γκροζάν Haas +2 γύροι

Εγκατέλειψαν

Σάινθ Renault 59ο γύρο

Έρικσον Sauber 55ο γύρο

Χάρτλεϊ Toro Rosso 30ό γύρο

Χούλκενμπεργκ Renault 24ο γύρο

Ρικιάρντο Red Bull 5ο γύρο

Βαθμολογία οδηγών

Χάμιλτον 333

Φέτελ 277

Μπότας 262

Ρικιάρντο 192

Ραϊκόνεν 178

Φερστάπεν 148

Πέρεζ 92

Οκόν 83

Σάινθ 54

Στρολ 40

Μάσα 36

Χούλκενμπεργκ 34

Γκροζάν 28

Μάγκνουσεν 19

Φαντόρν 13

Αλόνσο 11

Πάλμερ 8

Βερλάιν 5

Κβιάτ 5

Έρικσον 0

Τζιοβινάτσι 0

Γκασλί 0

Χάρτλεϊ 0

Βαθμολογία κατασκευαστών

Mercedes 595

Ferrari 455

Red Bull 340

Force India 175

Williams 76

Toro Rosso 53

Renault 48

Haas 47

McLaren 24

Sauber 5

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!