Σκέφτεται την τετρακίνηση η Formula 1

Πέτρος Πιτσίνης
Σκέφτεται την τετρακίνηση η Formula 1
Λόγω της επερχόμενης αύξησης ισχύος των μονοθεσίων, οι υπεύθυνοι της F1 θα συζητήσουν το ενδεχόμενο εισόδου της τετρακίνησης στο σπορ ώστε η δύναμη να περνά πιο ομαλά στην άσφαλτο.

Τα μονοθέσια της Formula 1 κινούνται από πανίσχυρα μηχανικά σύνολα τα οποία διοχετεύουν την ισχύ τους στο δρόμο μέσω των πίσω μόνο τροχών. Ήρθε όμως η ώρα που οι υπεύθυνοι του σπορ θα συζητήσουν το ενδεχόμενο ύπαρξης τετρακίνησης στα επερχόμενα αυτοκίνητα, όχι όμως με την «παραδοσιακή» λύση των διαφορικών, που έχουν αυξημένο βάρος και απώλειες ισχύος, αλλά με μια νέα, πρωτοποριακή λύση.

Σύμφωνα με το Autosport, ένα σύστημα ανάκτησης ενέργειας κατά το φρενάρισμα θα συνδεθεί με τους εμπρός τροχούς και θα τους κινεί εκείνο, χωρίς ο άξονας να συνδέεται με το κεντρικό μοτέρ εσωτερικής καύσης. Παράλληλα, η τετρακίνηση δεν θα είναι μόνιμη και το εν λόγω σύστημα θα μπαίνει σε λειτουργία μόνο σε φάση επιτάχυνσης και στις στροφές, δίνοντας τη δυνατότητα ακόμη καλύτερου χειρισμού σε οριακές συνθήκες. Σε μια εβδομάδα οι υπεύθυνοι της F1 θα συναντηθούν στο Παρίσι και εκεί θα συζητήσουν και αυτό το θέμα, μεταξύ άλλων, όπως η αύξηση ισχύος των αυτοκινήτων.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!