Μπριατόρε: «Δεν μπορεί τίτλο με τον Ραϊκόνεν η Ferrari»

Gazzetta team
Μπριατόρε: «Δεν μπορεί τίτλο με τον Ραϊκόνεν η Ferrari»
Ο Φλάβιο Μπριατόρε θεωρεί ότι η Ferrari δεν μπορεί να πανηγυρίσει τίτλο στους κατασκευαστές όσο έχει τον Κίμι Ραϊκόνεν.

Πολλοί είναι αυτοί που θεωρούν... τελειωμένο τον Κίμι Ραϊκόνεν. Ο Iceman δέχεται συνεχώς την κριτική του κόσμου ότι θα πρέπει να αποσυρθεί από την ενεργό δράση, καθώς δεν έχει να προσφέρει κάτι άλλο στη Formula1. Ωστόσο, ο ίδιος δεν τα παρατάει και συνεχίζει να τρέχει στην κορωνίδα του μηχανοκίνητου αθλητισμού, αφού κάθε χρόνο ανανεώνει το συμβόλαιό του με τη Ferrari.

Παρά ταύτα, η Scuderia δεν μπορεί να πάρει έτσι τον τίτλο, σύμφωνα με τον Φλάβιο Μπριατόρε. «Σίγουρα είναι πολύ δύσκολο να κερδίσεις έναν τίτλο κατασκευαστών με τον Ραϊκόνεν. Για να κερδίσεις, πρέπει να έχεις δύο οδηγούς, οι οποίοι είναι ανταγωνιστικοί, και μετά εξακριβώνεις ποιος θα κατακτήσει το πρωτάθλημα κατασκευαστών.

Κερδίζεις και χάνεις αγώνες, αλλά ένα πρωτάθλημα μοιάζει περισσότερο με τον Γύρο της Ιταλίας. Ο Λιούις (Χάμιλτον) και η Mercedes είναι οι πιο δυνατοί, ακόμα κι αν η Ferrari τα κατάφερε πολύ καλά στην αρχή.

Όμως, πιστεύω ότι η Mercedes έκανε καλύτερη δουλειά στην εξέλιξη», ανέφερε ο Ιταλός, που ενεπλάκη στο crashgate το 2008. Όσο για την ομάδα του Μαρανέλο, τα προβλήματα την άφησαν πολύ πίσω, ώστε στο Όστιν να χάσει και μαθηματικά τον τίτλο από τη Mercedes.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!