Φερστάπεν: «Ηλίθιες αποφάσεις που σκοτώνουν τη Formula1» (vid)

Gazzetta team
Φερστάπεν: «Ηλίθιες αποφάσεις που σκοτώνουν τη Formula1» (vid)
Ο Μαξ Φερστάπεν έκανε λόγο για ηλίθιες αποφάσεις, οι οποίο σκοτώνουν το άθλημα της Formula1, μετά την ποινή που τον κατέβασε από το βάθρο. Απογοητευμένος δήλωσε ο Ραϊκόνεν.

Κορυφαίες Στοιχηματικές Αποδόσεις, Άμεσες Αναλήψεις & Καλύτερη Εξυπηρέτηση (21+)!

Τον καλό του εαυτό έχει αρχίσει να βρίσκει ο Μαξ Φερστάπεν στους τελευταίους αγώνες. Ο Ολλανδός δείχνει να βρίσκει τη φόρμα του, έπειτα από ένα μέτριο έως κακό πρώτο μισό στη σεζόν, και ήταν εκπληκτικός στον αγώνα του Όστιν. Έδωσε μεγάλες μάχες, έκανε εκπληκτικές προσπεράσεις και στο τέλος κατάφερε να περάσει και τον Κίμι Ραϊκόνεν για να τερματίσει τρίτος.

Ωστόσο, δεν ανέβηκε ποτέ στο βάθρο, αφού αποδείχτηκε ότι έκανε την προσπέραση, έχοντας πατήσει εκτός πίστας και με τους τέσσερις τροχούς. Οι αγωνοδίκες το ερεύνησαν και τον τιμώρησαν με ποινή πέντε δευτερολέπτων, ώστε να επιστρέψει η τρίτη θέση στον Iceman.

Γεγονός που εκνεύρισε τον πιλότο της Red Bull, αν και το αντιμετώπισε ψύχραιμα, όταν έμαθα τα νέα κατά το ζύγισμα πριν το πόντιουμ. Βέβαια, σε πρώτη φάση έδειξε έκπληκτος, όταν είδε τον Ραϊκόνεν να κάνει παρέα στους τρεις πρώτους. Πάντως, ο εκνευρισμός του φάνηκε στις μετέπειτα δηλώσεις του, όπου έκανε λόγο για ηλίθιες αποφάσεις, που σκοτώνουν το άθλημα της Formula1.

«Είχαμε καλό αγώνα, αλλά με αυτές τις ηλίθιες αποφάσεις σκοτώνεις το άθλημα. Ελπίζω να μην άρεσε στους οπαδούς αυτή η απόφαση κι ελπίζω να μην υπάρξουν την επόμενη χρονιά. Όλοι πάνε ανοιχτά, συμπεριλαμβανομένου και του εαυτού μου, σε όλα τα σημεία. Στην ένατη και στη 19η στροφή μπορείς να πας ανοιχτά και κανείς δε θα πει τίποτα.

Ήταν το ίδιο με τον Μπότας, έκανα μία κίνηση και συνέχει εκτός πίστας κι επέστρεψε. Έπρεπε να τον περάσω και δε θα γινόταν τίποτα εναντίον του, αν αποκτούσε πλεονέκτημα. Δεν είναι καλό για το άθλημα και πρέπει να ξεκαθαρίσουν τους κανονισμούς», ήταν τα λόγια του 20χρονου, τα οποία σίγουρα θα συζητηθούν.

Από τη μεριά του, ο Ραϊκόνεν ήταν σαφώς ανακουφισμένος από την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων, ενώ εξέφρασε την απογοήτευσή του, με το πέσιμο της καρό σημαίας. «Ήμουν αρκετά απογοητευμένος, όταν σκέφτηκα ότι τερμάτισα τέταρτος, αλλά υπήρχε ένα πρόβλημα με τον Μαξ. Το μονοθέσιό μου ήταν πολύ καλό σε όλη την πορεία και είχα σώσει λίγα καύσιμα για το τέλος», είπε ο Φινλανδός από το βάθρο.

Τέλος, να σημειωθεί ότι ακόμα και με την ποινή ο Φερστάπεν ψηφίστηκε από τον κόσμο ως ο «Οδηγός της Ημέρας» για την εξαιρετική απόδοση που είχε κατά τη διάρκεια του αγώνα στο Όστιν.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!