Μία δεκαετία από τον τίτλο του Ραϊκόνεν (pic & vid)

Gazzetta team
Μία δεκαετία από τον τίτλο του Ραϊκόνεν (pic & vid)
Σαν σήμερα πριν από δέκα χρόνια ο Κίμι Ραϊκόνεν κατέκτησε τον πρώτο και μοναδικό τίτλο της καριέρας του, που ήταν με τη Ferrari.

Το 2007 έχει μείνει βαθιά χαραγμένο στη μνήμη του Κίμι Ραϊκόνεν. Αυτό διότι ο Iceman κατέκτησε τον πρώτο και μοναδικό τίτλο μέχρι σήμερα της καριέρας του στη Formula1. Όλα έγιναν στο φινάλε της σεζόν στο Ιντερλάγκος της Βραζιλίας στις 21 Οκτωβρίου εκείνης της χρονιάς.

Ο τότε και νυν πιλότος της Ferrari πήγε μέχρι τέλους τη μάχη με τους Λιούις Χάμιλτον και Φερνάντο Αλόνσο. Μία μάχη με μεγάλο ενδιαφέρον, αφού τότε ο Βρετανός αποτελούσε το next big thing της F1 και ο Ισπανός υπερασπιζόταν τους δύο τίτλους που είχε κατακτήσει το 2005 και το 2006.

Σαν σήμερα, λοιπόν, πριν από δέκα χρόνια ο Κίμι ανέβηκε στον... θρόνο της κορωνίδας του μηχανοκίνητου αθλητισμούς για να μπει στη λίστα με τους πρωταθλητές, κάτι που τον έκανε υπερήφανο, ώστε να δηλώσει πως είχε βρει μία μεγάλη οικογένεια στη Scuderia.

«Στη Ferrari έχω βρει μία μεγάλη οικογένεια και είμαι υπερήφανος που έχω κατακτήσει τον τίτλο μαζί τους», είχε πει ο Ραϊκόνεν. Ωστόσο, δέκα χρόνια μετά, εν έτει 2017, τα πράγματα δεν είναι το ίδιο ρόδινα για τον 38χρονο.

Πολλοί θεωρούν ότι έχει φτάσει στο... τέλος εποχής του, με τον ίδιο να επιμένει, αφού ανανεώνει συνεχώς το συμβόλαιό του με τους κόκκινους του Μαρανέλο. Πάντως, φέτος δεν έχει καταφέρει να πανηγυρίσει τη νίκη, την οποία αναζητεί από το 2013, ενώ είναι πέμπτος στη βαθμολογία με 148 πόντους.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!