Ένας Βρετανός στην Ακαδημία της Ferrari (pic)

Gazzetta team
Ένας Βρετανός στην Ακαδημία της Ferrari (pic)
Ο 18χρονος Βρετανός, Κάλουμ Ίλοτ, ο οποίος έχει πανηγυρίσει 8 νίκες στη Formula3, μπήκε στην Ακαδημία Οδηγών της Ferrari.

Αν και Βρετανός, ο Κάλουμ Ίλοτ δεν επέλεξε το πρόγραμμα νεαρών οδηγών της Mercedes ή της McLaren. Ο 18χρονος έχει πανηγυρίσει 8 νίκες στη Formula 3, εκ των οποίων οι 6 έχουν έρθει φέτος με την Prema Powerteam, που συνδέεται με τη Ferrari.

Έτσι, ο ταλαντούχος οδηγός κατέληξε στην Ακαδημία Οδηγών της Ferrari ή αλλιώς Ferrari Driver Academy. Την είδηση αποκάλυψε ο ίδιος μέσω του λογαριασμού του στο Twitter, τη στιγμή που έχει αποτελέσει και μέλος το προγράμματος junior της Red Bull, απ' όπου έγινε παρελθόν το 2015, μετά από μία απογοητευτική σεζόν με την Carlin με μόλις 1 παρουσία στο βάθρο σε όλη τη σεζόν.

Μάλιστα, φέτος έκανε και το ντεμπούτο του στη Formula2 (πρώην GP2), αφού συμμετείχε σε δύο αγώνες στο Σίλβερστοουν με την Trident, οι άνθρωποι της οποίας έμειναν ικανοποιημένοι με την παρουσία του, με δεδομένο ότι δεν είχε κάνει δοκιμές με το μονοθέσιο.

Τέλος, να σημειωθεί ότι οι Mercedes, McLaren και Red Bull έχουν να ασχοληθούν με άλλους νεαρούς οδηγούς, οπότε δε... χωράει κάπου ο Ίλοτ. Βέβαια, δεν είναι λίγοι και αυτοί που είναι μέλη της FDA.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!