Είχε πρόταση από την Toro Rosso για το 2009 ο Μπάτον

Gazzetta team
Είχε πρόταση από την Toro Rosso για το 2009 ο Μπάτον
Στην αυτοβιογραφία του ο Τζένσον Μπάτον αποκακλύπτει ότι είχε πρόταση από την Toro Rosso για το 2009, χρονιά που κατέκτησε τον τίτλο.

Στην κυκλοφορία βγήκε η αυτοβιογραφία του Τζένσον Μπάτον, με τίτλο «Η Ζωή στο Όριο» (Life to the Limit) και σε αυτή ο Βρετανός αποκαλύπτει διάφορες πτυχές από την καριέρα του. Μία εξ' αυτών αφορά το 2009, χρονιά που κατέκτησε το μοναδικό παγκόσμιο πρωτάθλημα της καριέρας του.

Στο τέλος του 2008 η Honda αποφάσισε να αποσυρθεί από τη Formula1 και το μέλλον του Βρετανού ήταν στον... αέρα. Έτσι, είχε πρόταση να τρέξει για λογαριασμό της Toro Rosso, με τον ίδιο να αποκαλύπτει πως η ομάδα της Φαένζα τον ήθελε για να φέρει οικονομική βοήθεια, κάτι που θεώρησε απαράδεκτο, ώστε να την απορρίψει.

Βέβαια, δε μετάνιωσε για την απόφασή του, αφού παρέμεινε στην ομάδα, που αγοράστηκε από τον Ρος Μπρον και μετονομάστηκε σε Brawn GP και αργότερα σε Mercedes, και πανηγύρισε τον τίτλο. «Μία επιλογή ήταν να αγωνιστώ για την Toro Rosso, τη μικρή ομάδα της Red Bull, όμως ήξερα ότι ποτέ δε θα πλησίαζα στο βάθρο με το μονοθέσιό του.

Ήθελαν από μένα να φέρω χρήματα και να βοηθήσω οικονομικά την ομάδα, που ήταν απαράδεκτο», γράφει, μεταξύ άλλων στην αυτοβιογραφία του ο Μπάτον. Από εκεί και πέρα, αναφέρεται και σε άλλες προτάσεις, τις οποίες είχε στο παρελθόν και τις απέρριψε ενόψει 2018, αλλά και στο μέλλον του. «Είχα προτάσεις στη Formula1, αλλά δεν ενδιαφέρομαι, αν και θα αγωνιστώ στο μέλλ

Τώρα είμαι ελεύθερος να αγωνιστώ σε άλλες κατηγορίες. Απόλαυσα την εμπειρία στο Rallycross, έχω ήδη μία εμφάνιση στο Super GT και θα ήθελα να τρέξω στο Λε Μαν κάποια στιγμή. Όχι μόνο στη Formula1».

Τέλος, γράφει και για τη μοναδική φετινή του συμμετοχή στην F1, αφού αντικατέστησε τον Φερνάντο Αλόνσο στο Μονακό επειδή ο Ισπανός έλαβε μέρος στο Indy 500. «Κατατάχθηκα ένατος στο Μονακό (όπου εκκίνησε από το πιτ λέιν, μετά από ποινές στο γκριντ λόγω κινητήρα), κάτι για το οποίο ήμουν πολύ χαρούμενος, αλλά στον αγώνα εγκατέλειψα».

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!